Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:55 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

anka83 pisze:
witam!kochalam sie z chlopakiem 1 dzien po okresie (to byl 7 dzien mojego cyklu)to byl moj pierwszy raz i stosunek trwal 3-4 minuty kochalismy sie bez zabezpieczenia i nie doszlo do wytrysku
dodaje ze moje cykle sa nieregularne ale raczej trwajace 30dni albo wiecej
po 2 dniach zaczelam odczuwac bol brzucha jesli mozna nazwac to bol bo jakis silny to bol nie byl i inny niz mam w trakcie miesiaczki
brzuch zrobil mi sie wzdety i twardy
po 10 dniach od stosunku bylam u ginekologa ale nic nie stwierdzil choc wydaje mi sie ze to bylo za wczesnie by cos stwierdzil
okres dostalam spozniony 3 czy 4 dni i objawy mialam takie jak zawsze tzn bol piersi i silny bol brzucha i wszystko byloby ok gdyby nie to ze juz drugiego dnia byl bardzo skapy a 3 i 4 to plamienie
wiec znowu powrocil strach ze moge bcy w ciazy
jakis objawow nie mam czasem mam wzdecia bol w krzyzu i glowa mnie dosc czesto boli
testu nie robilam bo sie boje
poradzcie mi cos

Mysle ze nie masz co sie bac ,twoje objawy a raczej obawy spowodowane sa stresem i tym pierwszym razem,bardzo czesto sie zdaza ze po pierwszym razie okres sie przesowa lub nawet dziwnie skraca a do tego przy twoich 30 dniowych cyklach ,jest malo prawdopodobne zebys miala dni plodne w 7 dc tobie raczej wypada okolo 15 dc czyli podsumowujac 7 dni plus 5 dni zycia plemika w sprzyjajacych warunkach rowna sie 12 czyli do twoich dni plodych jest jeszcze spoooro czasu-moim zdaniem niemasz sie co martwic plemik w tych warunkach raczej dlugo nieprzezyje ,tym bardziej ze niebylo wytrysku ,teraz powinnas raczej pomyslec z partnerem o zabezpieczeniu zebys nie musiala sie bac .
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Czesc wam jestem nowa i nie wiem gdzie wejsc zeby zapytac sie czy przy braniu tabletek anty i jak sie ma dni plodne mozna zajsc w ciaze??bardzo zalezy mi na odpowiedz
A pojakim czasie moge zrobic test ciazowy ile dni po współżyciu??[/code]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny, jakoś nie odzywacie się na forum, co słychać u Was??? Ja nadal czekam, jestem w 20d.c i zastanawiam sie czy jestem w ciąży, czy w tym miesiącu się udało, najgorsze jest właśnie to czekanie, jak tu wytrzymać te 8 dni to planowanej @, objawów generalnie żadnych nie mam, ostatni tydzień czułam kucie w dole podbrzusza, piersi jakoś intensywnie mnie nie bolą( nawet się zastanawiam bo bolą mnie mniej niż zawsze przed @), mam tylko zaczerwienienie wkoło brodawek, temperaturę rano czyli około 4.30 (bo tak wstaję do pracy ) mam niezbyt podwyższoną za to jak wrócę z pracy czyli popołudniu mam, a zawsze raczej nie miałam nawet podstawowej 36,6 bo jestem niskociśnieniowcem, dlatego intensywnie się zastanawiam czy się udało POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy wie ktos moze od kiedy moga sie zaczac pierwsze objawy ciazy?? czy moga one wystapic ok 15 dnia od zaplodnienia??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: POMOCY

CZESC DZIEWCZYNY MAM TAKIE PYTANIE:ZAWSZE MIALAM REGULARNY OKRES TERAZ SPOZNIA MI SIE 5 DNI OCZYWISCIE ZROBILAM SOBIE TEST ALE WYSZEDL NEGATYWNIE(MOZE TO JESZCZE ZAWCZESNIE)STRASZNIE BOLI MNIE W DOLE BRZUCHA I NIC POZATYM DAJCIE MI JAKAS RADE CO MAM ROBIC :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc 5 dni to jeszcze za malo zeby robic test musi poczekac minimum 7 a potem isc do lekaza najepiej bo to wcale nie oznacz ze musisz byc w ciazy mozesz byc cos innego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Ciąża?

POMOCY! Witajcie!
Mam problem. W sobotę robiłam test dwa razy i wyszło że jestem w ciąży. Przypuszczalnie mógłby to być 5 tydzień ciąży. Jednak dziś rano dostałam okres i sama nie wiem co o tym myśleć... Jestem przerażona i załamana! pomóżcie proszę. Na jutro miałam umówioną wizytę u lekarza a tu chyba będę musiała ją odwołać. Tak bardzo się cieszyliśmy z mężem, że nareszcie nam się udało a tu pojawił się okres...
Co to oznacza?

Pozdrawiam,
Paula

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Paula jeżeli wyszły Ci dwa testy pozytywne to leć jak najszybciej do ginekologa i powiedz mu że krwawisz, chyba że jest to po prostu poronienie mechaniczne (czyli że zarodek źle się rozwijał i natura sama go odrzuciła)....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

FunkyGirl pisze:
Paula jeżeli wyszły Ci dwa testy pozytywne to leć jak najszybciej do ginekologa i powiedz mu że krwawisz, chyba że jest to po prostu poronienie mechaniczne (czyli że zarodek źle się rozwijał i natura sama go odrzuciła)....

Witaj! Dzięki za odpowiedź! dzwoniłam do lekarza i zapisał mi luteinę pod język i przeszło. w sumie okres polegał na bardzo delikatnym brązowym plamieniu (zero krwi) i strasznym bólu brzucha... Zobaczymy co jutro wyjdzie na wizycie ale narazie przestało boleć. Nie wiadomo czy to było poronienie czy też nic się nie stało. Przecież kobiety w ciąży też zdarza się, że mają okres ale mniej obfitszy. Zresztą jestem na samym początku ciąży. Niestety też liczę się z tym, że może być znacznie gorzej... Oby tak nie było!
Jestem pełna nadziei i wiary w to, że się uda!

Pozdrawiam,
Paula i ...

Offline Wyświetl profil  

Witam!
Kochałam się z moim facetem 2 kwietnia i skończył we mnie. Mam 31 d.c. stało się to w 22 d.c. 12 kwietnia powinna nadejść @ minęło 12 dni a @ się nie pojawiła. Robiłam 3 testy 13 kwietnia, 17 kwietnia i dzisiaj- wszystkie negatywne. Chociaż przy pierwszym teście wyszła bardzo słabiutka kreseczka. Jesli chodzi o objawy to mam podwyższoną temperaturę (37.3), pobolewa mnie podbrzusze jak przed @, czuję kłucie w lewym jajniku, jestem często zmęczona i śpiąca, częściej chodzę wydalać mocz (wstaję nawet w nocy, a wcześniej tego nie robiłam), mam wstręt np. do zapachu pasty do zębów i często mam zgage. Czy to może być ciąża mimo że testy jej nie wykryły?? Wizyte u ginekologa mam dopiero 2 maja a bardzo bym już chciała wiedzieć czy będzie dzidzia. Proszę pomóżcie mi bo oszalęję od tego myślenia :(

Offline Wyświetl profil  

Niunia :) pisze:
Witam!
Kochałam się z moim facetem 2 kwietnia i skończył we mnie. Mam 31 d.c. stało się to w 22 d.c. 12 kwietnia powinna nadejść @ minęło 12 dni a @ się nie pojawiła. Robiłam 3 testy 13 kwietnia, 17 kwietnia i dzisiaj- wszystkie negatywne. Chociaż przy pierwszym teście wyszła bardzo słabiutka kreseczka. Jesli chodzi o objawy to mam podwyższoną temperaturę (37.3), pobolewa mnie podbrzusze jak przed @, czuję kłucie w lewym jajniku, jestem często zmęczona i śpiąca, częściej chodzę wydalać mocz (wstaję nawet w nocy, a wcześniej tego nie robiłam), mam wstręt np. do zapachu pasty do zębów i często mam zgage. Czy to może być ciąża mimo że testy jej nie wykryły?? Wizyte u ginekologa mam dopiero 2 maja a bardzo bym już chciała wiedzieć czy będzie dzidzia. Proszę pomóżcie mi bo oszalęję od tego myślenia :(

Jak dla mnie jest to bardzo prawdopodobne, że zostaniesz mamą, ale najlepiej będzie jak zgłosisz się do lekarza. Częściej zdarza się, że wynik testu wychodzi negatywny a powinien być pozytywny aniżeli odwrotnie. Zdarzają się pomyłki. Ja jestem w podobnej sytuacji co Ty. Tylko, że u mnie wyszły dwa testy pozytywne a kilka dni przed wychodziły negatywne. Może to jeszcze za wcześnie i stężenie hcg (chyba) jest za niskie. Ja mam wizytę jutro i dopiero wtedy się przekonam. Narazie biorę tabletki na podtrzymanie ciąży.
Pozdrawiam! Będzie dobrze!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: :)

Paula dziękuję Ci bardzo :) Bardzo chciałabym żeby to była fasolka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Mam pytanko
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny,

Jestem tu nowa. Słuchajcie, mam pyt. Ogólnie ostatnio czuję się gorzej. Zawroty głowy, leciutka zgaga, częste oddawanie moczu. Dzisiaj w pracy, masazysta robil mi masaz bo dostalam przykurczu mięśni. Nawet mi masowal brzuch. I potem sobie pomyslalam, że ja mogę być w ciąży. Powiedzcie mi czy ten masaż mógł mi i dziecku zaszkodzić?
Masażysta mi powiedział, że po mojej skórze widać, że jestem przed miesiączką. Więc to oznacza, że chyba nie jestem w ciąży prawda ? On by chyba poznał co ? Miesiączka mi się jeszcze nie spóźnia i nie minęło jeszcze 2 tyg. odkąd mogłam zajść. Więc najpierw uważałam, ze to na pewno nie ciąża, bo objawy tak szybko się nie pojawiają, ale poczytałam tu parę waszych komentarzy i widzę, że z tym różnie jest. I boję się, że zaraz zacznę sobie coś wkręcać. Pomóżcie mi proszę i rozwiejcie mi moje wątpliwości :)

Pozdrawiam was serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy w okresie ciazy sluzu jest wiecej czy mniej jak to z nim jest??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniu to jest sprawa indywidualna każdej kobiety (bo ogólnie dzielimy sie na mokre i suche) Jedne mają sporo białego śluzu, a inne mają go tylko w środku.... Ja należę do tych mokrych- bo mam go wszędzie :oops:

Offline Wyświetl profil  

Myszka666 pisze:
Czesc wam jestem nowa i nie wiem gdzie wejsc zeby zapytac sie czy przy braniu tabletek anty i jak sie ma dni plodne mozna zajsc w ciaze??bardzo zalezy mi na odpowiedz
A pojakim czasie moge zrobic test ciazowy ile dni po współżyciu??[/code]

Nie bardzo rozumiem twoje pytanie. :shock: :shock: Przecież jak bierzesz tabletki anty to nie masz dni płodnych. :!:
Tabletki wstrzymują owulację aby zapłodnienie było niemożliwe. Jaki etst ciążowy?? Po co??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

innka to bardzo dziwne bo ja bralam tabletki rok czasu i wpadlam.nie wiedzialam o tym i poronilam...bralam regularnie i byly to tab yasmin

Myszka666 jesli do wytrysku dochodzilo w tobie to mozesz brac taka mozliwosc pod uwage...przeciez tab daja 99% pewnosci..ale jest przeciez jeszcze ten 1%....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam.

chciałabym tez opisać swój przypadek. otóż 1 kwietnia dostałam@, było by wszystko oki gdyby 14 kwietnia nie pękła nam prezerwatywa. wydaje mi się ze byłam wówczas w samym środku owulacji, gdyż bardzo mi sie chciało przytulać z mężem. od tamtego czasu cały czas odczuwam ból w okolicach prawego jajnika oraz podbrzuszu, czasem tez w okolicach pępka. test zrobiłam sobie 25 kwietnia, a następnego dnia dostałam @. przez dwa dni miałam dość mocne krwawienia, lecz teraz (tzn 3 dnia )mam tylko lekkie plamienia. zwykle mój okres trwał okło 6dni. jak już wspomniałam nadal bolą mnie jajniki. dziś miałam tez mdłości i zawroty głowy. zastanawiam sie czy jednak to nie jest ciąża. bo innych objawów nie mam.

a i jeszcze jedno - kilka dni przed @ badałam temperaturę pochwy i była podwyższona do 37,2. w dniu @ spadała, potem tez i jej nie mierzyłam, bo doszłam do wniosku ze nie jestem w ciąży.
Ale zastanawiają mnie te bole i mdłości.

proszę doradźcie coś .może ktoś był w podobnej sytuacji

pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

eminew jeżeli temperatura spadła, i dostałaś okres to nie jesteś w ciąży... okres mógł być krótszy nie tylko z powodu ciąży ale również z tego powodu że się przejmujesz (z tego też tytułu możesz odczuwać mdłości i bóle)... Radzę zrobić test z porannego moczu i wszystko będzie jasne :wink: Ten wcześniejszy mógł się mylić :wink: POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Funky, nie jesteś osamotniona z problemem śluzu :lol: :oops: mam dokłądnie ten sam problem, masakra...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]