Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:46 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Trzymamy za wszystkie mamy. Bardzo źle się czuję. Mam nudności... Czy warto robić test przed miesiączką, bo ja świra do czwartku dostane? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zuzia83 pisze:
Trzymamy za wszystkie mamy. Bardzo źle się czuję. Mam nudności... Czy warto robić test przed miesiączką, bo ja świra do czwartku dostane? :roll:

możesz kupić, jednak lepiej żebyś jeszcze poczekała 5 dni

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co raz bardziej jestem przekonana, że z dzidzi nic nie będzie będzie. :( Wczoraj rano miałam mdłości i ogólnie, źle się czułam pobolewał mnie brzuch. Więc myślałm że to już to! Niestety w środku dnia rozbolał mnie bardzo brzuch i czułam się coraz gorzej, zwolniłam się z pracy. Potem zaczęły strasznie boleć mnie plecy i wtedy już wiedziałm to nerki!

Niestety mam kamicę nerkową, ale od trzech lat mialam spokój a tu znowu przyszła. Cciałabym być w ciąży a tu jakaś choroba!!!
mam jeszcze nikłą nadzieję, że mimo to jestem w ciąży. Test zrobie w poniedzialek rano, w pierwszy dzień spodziewanej@. Tego dnia idę do lekarza więc muszę się upewnić czy jestem w ciąży bo może jakieś leki mi przepiszę.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewuszki, zlota i jak tam tesciorek? Dzis jest poniedzialek...
I jak tam wyszlo?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny, mam problem.... kilka razy jużz próbowałam i nic w dniach cyklu, wkońcu próbowaliśmy spontanicznie nie obliczając konkretnych dni, stało się to krótko przed @ i jednak dostałam, a pare dni temy byłam w 7 dniu cyklu i czuje jakbym miała wzdęcia, brzuch mam nabrzmiały i czuje kłucie na dole brzucha rozchodzące się do okolic talii i mam wzdęcia :oops: czy mogłam już zajść?? prosze dziewczyny pomóżcie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madziuniaczarna pisze:
Cześć dziewczyny, mam problem.... kilka razy jużz próbowałam i nic w dniach cyklu, wkońcu próbowaliśmy spontanicznie nie obliczając konkretnych dni, stało się to krótko przed @ i jednak dostałam, a pare dni temy byłam w 7 dniu cyklu i czuje jakbym miała wzdęcia, brzuch mam nabrzmiały i czuje kłucie na dole brzucha rozchodzące się do okolic talii i mam wzdęcia :oops: czy mogłam już zajść?? prosze dziewczyny pomóżcie...

Musisz poczekać do dnia planowanego okresu. Twoje objawy mogą, ale nie muszą wskazywać ciąży. Dla pewności zrob test ciążowy (nie wcześniej niż dzień po planowanym okresie)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety poranny test nie przyniósl dwóch krech :( Wiem nie mam co się dolować przecież to dopiero pierwszy miesiąc naszych starań. Mimo to trochę mi smutno...
Byłam u lekarza i potwierdził moje obawy co do nerek. Piasek albo kamyczek idzie i dlatego boli. Mam nadzieję, że zdążę do następnych płodnych dni wydobrzeć. Narazie boli mnie brzuch od @ i nerki od nieproszonych gości :?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczyny pisze bo mam pewne watpliowści , jestem troche zagubiona i potrzebuje rady, jestem jeszcze bardzo mloda mam nie całe 20 lat , od kilku miesiecy bralam antykoncepcyjne tabletki, jednak ostanim razem nie wzielam 2 razy pod rzad , co wg. instrukcji jest przerwaniem antykoncepcji, po przerwaniu mialam kilka dni plamienie co tez jest ponoc normalne, moje obawy dotycza tego czy moge byc w ciazy , odkad odstawilam tabletki nie wiem kiedy moge spodziewac sie miesiaczy , mam nabrzmiale piersi i bola mnie sutki, mam ukłucia w podbrzuszu i wydziela mi sie biały śluz znacznie inny niz przed miesiaczką , poza tym mam wzmożony apetyt, kiedys paliłam a teraz zapach papierosów bardzo mi przeszkadza , poza tym przez 6 lat bylam wegetarianką , a kilka dni temu poprostu chwyciłam za mięso czujac ze moj organizm sie tego domaga , dlatego tez prosze o wasze opinie na ten temat pozdrwiam i czekam na wasze opinie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kochana po odstawieniu tabletek jest największa możliwość zajścia w ciążę bo organizm "nadrabia" owulację.... Radziłabym Ci zrobić test, bo Twoje objawy są jak najbardziej ciążowe, i nie martw się Twoim wiekiem (ja mam 19 lat) Zapraszam Cię na wątek: http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=9273

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczyny mam 25 lat jestem tu pierwszy czytajac wasze wypowiedzi i analizujac moje objawy mam nadzieje ze jestem w ciązy mam wrazliwe powiekszone piersi zawroty głowy zmienne nastroje i odczasu do czasu pobolewa mnie brzuch okres miałąm dostac wczoraj i narazie nic (z reguły było o czasie)mam nadzieje ze moje marzenie sie spełni i w koncu bende miałą moją kochaną fasolke.Mysłam o zrobienu testu ale boje sie ze bendzie negatywny poczekam do piątku jesli nie dostane to zrobie tescik i mam nadzieje ze zobacze upragnione dwie kreski dam zanc jaki wynik trzymajcie kciuki pozdrawiam wszystkich :D :D

Ostatnio zmieniony wt mar 20, 2007 5:18 pm przez wanilia26, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczęta, mam dzisiaj 16 dzień cyklu i czuje że następuje owulacja bo pobolewa mnie brzuch jak na @, wczoraj było przytulanko, zresztą jak od piątku ale niestety dzisiaj nie moge przytulanka powtórzyć bo mąz wyjechał na kilka dni :cry: Ale czy jest szansa że zajdę w ciążę?????

5.03.07 - I próba nieudana
Teraz musi sie udać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: dzięki ;]

funkygirl dziekuje Ci bardzo za pomoc , tak tez zrobie kupie ten test zastanawiam sie tylko czy hyz teraz i po jakim czasie jest on w stanie pokazac rzeczywiscie prawde , prosze wiec o kolejna rade( sorki za meczenie) kiedy powinno zrobic sie test, myslalam nad tym kiedy ,gdybym brala tabletki powinna zaczac mi sie 7 dniowa przerwa na plamienie a kiedy skonczyc , z moich obliczej wynika ze dzisiaj mialam bym ostatni dzien z 7 dniowej przerwy na plamienie czy w takim razie moge juz sprobowac zrobic test ? pozdrwiam ciepło javascript:emoticon(':D')
Very Happy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gapcio pisze:
Hej dziewczęta, mam dzisiaj 16 dzień cyklu i czuje że następuje owulacja bo pobolewa mnie brzuch jak na @, wczoraj było przytulanko, zresztą jak od piątku ale niestety dzisiaj nie moge przytulanka powtórzyć bo mąz wyjechał na kilka dni :cry: Ale czy jest szansa że zajdę w ciążę?????
gapcio mysle, ze szansa jest, u mnie bylo przytulanko dzien przed owulka i dzien po i jak widac po moim dzisiejszym wyniku bety 23,21 mlU/ml chyba jednak zaciazylam :)
Tobie zycze dwoch kreseczek na tesciku :)

5.03.07 - I próba nieudana
Teraz musi sie udać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mogę Ci już pogratulować małej fasoleczki :lol:

Mam nadzieje że mi się też uda

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: dzięki ;]

torakatalava pisze:
funkygirl dziekuje Ci bardzo za pomoc , tak tez zrobie kupie ten test zastanawiam sie tylko czy hyz teraz i po jakim czasie jest on w stanie pokazac rzeczywiscie prawde , prosze wiec o kolejna rade( sorki za meczenie) kiedy powinno zrobic sie test, myslalam nad tym kiedy ,gdybym brala tabletki powinna zaczac mi sie 7 dniowa przerwa na plamienie a kiedy skonczyc , z moich obliczej wynika ze dzisiaj mialam bym ostatni dzien z 7 dniowej przerwy na plamienie czy w takim razie moge juz sprobowac zrobic test ? pozdrwiam ciepło javascript:emoticon(':D')
Very Happy

Jeżeli masz już kupiony test to zrób go jutro rano z porannego moczu :wink: A jeżeli jeszcze go nie kupiłas to leć szybciutko do apteki :D A jak długie cykle miałaś przed braniem tabletek :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc dziewczyny jestem po dawce hormonow w piatek byl ten dzien w ktorym moglam zajsc w moja upragniona ciaze mysle ze udalo sie poniewaz mam okropne bole sutkow sa bardzo wrazliwe na dotyk tak jakby mnie cos ciaglo w piersiach i mam ciagly bol brzucha cos podobnego do @ a i niemam apetytu no i jest mi jakos dziwnie tak jakbym chciala wymiotowac i jak myslicie moze to byc moja upragniona ciaza?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.
Zdecydowałam się napisać na forum bo potrzebuję kogoś z kim można porozmawiać o moich obawach i lękach.Jestem Iwona mam 24 lata i strasznie chcemy z mężem mieć nasze małe słoneczko, które będzie rozświetlać nam swoim blaskiem każdy dzień. Pisze dlatego, że mam ostatnio dziwne obawy, może niektórym z was wyda się to śmieszne że pytam o takie oczywiste rzeczy, ale jak człowiek jest pełen obaw to wszystko wydaje mu się strasznie zagmatwane.
Nie jestem w stanie wam powiedzieć dokładnie kiedy mogło dojść do zapłodnienia ale regularnie kochamy się z mężem od 1 marca. 4 marca wystąpił @ taki dziwny na początku plamienie, a później krwawienie trwało to do 8. Później spokój cały czas próbowaliśmy prawie co drugi dzień.
Ostatnio zauważyłam u siebie takie objawy:
- częste oddawanie moczu
- cały czas mi się odbija (cała seria :oops: ) nigdy wcześniej tak nie miałam
- ból brzucha w dole
- ból jajników na przemian nie non stop tylko tak czasami raz jeden raz drugi
- przed wczoraj zauważyłam, że moje piersi stały się takie pełniejsze
- wczoraj wieczorem kiedy się rozbierałam zobaczyłam taką dziwną kreskę w dole brzucha biegnie od pępka w dól jest troszkę ciemniejsza od koloru mojej karnacji
- śluz jest biały i gęsty czasem troszkę ciemniejszy
- czasem mam zawroty głowy (sporadycznie)
- zaparcia
- wzdęty twardy brzuch
i to by było na tyle.
Test ciążowy robiłam w zeszłym tygodniu w czwartek ale niestety była tylko jedna krech :(
Nie wiem co mam myśleć boję się żeby nie była to ciąża urojona, chyba za bardzo chcę mieć maleństwo.
Nie wiem czy jest sens robienia jeszcze jednego testu
Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam Was gorąco

Ps. jestem w 18 dniu cyklu zazwyczaj cykle mam 25- 28 dniowe. według obliczeń mojego pomocnika kalendarzyka miesiączkę powinnam dostać 30 marca

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki... Wcześniejszy test zrobiłaś za wcześnie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję za odpowiedz. :D
Mam nadziej, że wytrzymam do tego czasu. Ostatnio jestem niecierpliwa ale pewnie każda z nas tak ma :D
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Acha :!: Jeżeli w dniu spodziewanej miesiączki test wyjdzie negatywny, to się nie załamuj... jeżeli @ nie będzie przychodzić, to zrób kolejny test z porannego moczu za jakiś tydzień po spodziewanej miesiączce :wink: Mi test wyszedł pozytywny dopiero w 39dc

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]