Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:46 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

poprzedni test robiłaś troche za wczesnie. Twoje objawy mogą, ale nie musza oznaczać ciąży :)

Poczekaj jeszcze z dwa dni i zrób drugi test (testy zawsze sie robi po planowanym okresie)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak tez myślalam że tamten był za wczesny.Tylko czemu mnie ten krzyz zaczoł tak boleć jak na @.Oby to nie było to.Poczekam i zrobię jeszcze raz.Dzięki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

justabo mnie też bolały krzyże na początku ciąży :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj bardzo mozliwe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

hej dziewczyny, na tym forum wypowiadam się po raz pierwszy, ale czytam je prawie codziennie, mam problem i nie wiem co powinnam zrobić, byłam u ginekologa w zeszły piątek (23.02) i powiedzaił, że pęcherzyk Graffa ma 1,72 cm w prawym jajniku i powinien pęknąć w następnym tygodniu, czyli teraz w tym we wtorek- czwartek,i że to najlepszy moment na starania, więc staraliśmy się, od środy zaczełam czuć kłucie w podbrzuszu z nasileniem na prawą część- prawy jajnik wiec pomyslałam oho to pewnie to, w czwartek bolało mnie jeszcze bardziej, w piątek chodziłam jak struta do tego bolała mnie głowa, po południu zaczęłam wymiotować 2 razy, a dziś- sobota- trochę mi niedobrze ale nie wymiotuję ale dalej mnie strasznie boli w podbrzuszu nadal z nasileniem na prawy jajnik co to może być???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmm jest troszeczke wczesnie by cos powiedziec.mysle ze jesli wciagu najblizszych dni to sie utrzyma i dojda inne objawy jest szansa ze to ciąża.ale wg mnie na wszystko jest jeszcze za wczesnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

hmm moja mama powiedziała że też zupełnie na początku ciąży bolał ją jajnik nie wiem sama a przed chwilą dzwoniłam do szpitala to babka totalnie mnie olała i kazała wziąść ibuprom jak nie przestanie bolec to wtedy się zgłosić a ja nie biorę zadnych przeciwbolowek bo jakby (chociaz bardzo watpliwe) bylalbym jednak w ciazy to wolalbym nic nie brac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziweczyny, poradżcie mi co mam robic.Staralismy sie w lutym z mężem o dzidziusia i właśnie czekam na @ (ma być 6marca), robiłam dzisiaj test ale wyszedł negatywny.A ja się chyba przeziębiłam bo pobolewa mnie gardło, mam gorączkę 37,6, i bolą mnie mięśnie zwłaszcza na półdupkach a do tego boli mnie prawy jajnik i plecy w dole( nie wiem czy to nerki).Poradżcie czy mogę zacząć się leczyć jakimś gripexem, czy lepiej nie ryzykować bo jak bede w ciąży.Poradzcie czy cos mogę brać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

malwina uważam, że próba oszukania Twojego partnera to nie jest najlepszy pomysł. Jeżeli macie swoje życie zaczynać od takiego kłamstwa to nie wróży najlepiej. Myślisz egoistycznie i nie bierzesz w ogóle zdania partnera pod uwagę. Potrafię zrozumieć, że masz potrzebę bycia matką ale również rozumiem, że Twój partner nie jest otowy na zostanie ojcem.
Mój mąż przez klika lat nie był gotowy mimo iż ja od dawna czułam potrzebę macierzyństwa. Uszanowałam to, mąż dorósł i teraz bardzo oboje chcemy mieć dziecko. Patrzę i słucham z rozrzewnieniem jego opowiadać o dzieciach, jego podejścia. Wierz mi, że warto było czekać.
Nie buduj swojego związku na kłamstwie. Zresztą i tak zrobisz jak będziesz uważać.
Życzę powodzenia. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniusia83 pisze:
hmm moja mama powiedziała że też zupełnie na początku ciąży bolał ją jajnik nie wiem sama a przed chwilą dzwoniłam do szpitala to babka totalnie mnie olała i kazała wziąść ibuprom jak nie przestanie bolec to wtedy się zgłosić a ja nie biorę zadnych przeciwbolowek bo jakby (chociaz bardzo watpliwe) bylalbym jednak w ciazy to wolalbym nic nie brac

Jeżeli bardzo Cię boli weź sobie NO-SPE, pomaga i można ją brać w ciąży :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Jestem tu nowa dlatego proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Nie wiem czy nie jestem w ciąży. Biorę tabletki anty, ale kilka razy zdarzyło mi się zapomnieć a jak brałam to ie w wyznaczonej godzinie. Od 3dc boli mnie brzuch tak jak na @. Dziś mam 15dc i brzuch dalej boli a miałam przerwe w pobolewaniu jakies 3 dni. Poza tym moje piersi troszkę sa powiększone i brodawki czerwone, a jak je lekko ścisne bolą i szczypią. Brzuch mam twardy choć nie ciągle. Cały czas dużo białego sluzu, a dziś rano to leciał mi dosłownie po udzie!!! W czwartek i piatek zapomniałam tabletki ponieważ wyjechałam a zapomniałam je zabrać z domu :). A w czwartek kochałam sie z moim chłopakiem i on skończył we mnie. Wczoraj wieczorem zażyłam tabletke a dziś rano ten śluz a teraz gęsty śluz z drobinkami krwi. Dotego wszystkiego cały czas jestem głodna i mam na wszystko smaki, nawet na słodkie czego nigdy nie jadłam. Pojawiły mi się wypryski na twarzy a nie miałam wczesnie, strasznie sie poce przy "wzruszeniu" choc tak tez nigdy nie miałam.
Czy to może być ciąża??? Dodam że tydzien temu robiłam test i był negatywny. Brać dalej tabletki?? Proszę o radę bo boję się że jesli jestem w ciazy to tabl zaszkodza malenstwu...
Dodam że mierzyłam tempke w pochwie rano i wynosiła 37,5 a teraz 37,3. wczoraj było podobnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jeśli masz wątpliwości czy jesteś w ciąży, to lepiej nie bierz tabletek. Zrob najlepiej badanie krwi w Laboratorium.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moim zdaniem dziwne są te drobinki krwi w sluzie ale to moze byc spowodowane przerwaniem tabletek, sądzę że jakbys była w ciązy to moze takze pojawic sie krwawienie spowodowane przerwaniem tabsów.
zrób ten test w laboratoriu jak radzi malenka.
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje za odpowiedz. tylko zastanawia mnie jedno czy jak zrobie test to tabl nie sfałszuja wyniku??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mama? pisze:
dziekuje za odpowiedz. tylko zastanawia mnie jedno czy jak zrobie test to tabl nie sfałszuja wyniku??

nie, test wykrywa hormon który mają tylko kobiety będące w ciąży

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maleńka pisze:
mama? pisze:

nie, test wykrywa hormon który mają tylko kobiety będące w ciąży

wiesz zabawialiśmy się z moim chłopakiem dzis i on stwierdził że jeszcze tak zapchanej pochwy nie widział u mnie. i ta szyjka jest bardzo miękka i wygina się. nie mam zabarwionych warg. brzusio dalej mnie boli :( jutro jadę na test wiec jak bede miała wynik napiszę. ile sie czeka na wynik, kilka dni czy w tym samym dniu? moja tempka teraz wynosi 37,4 C.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mama? tabletki antykoncepcyjne to nie cukierki i nie możesz ich brać kiedy chcesz i ile chcesz. Jeśli zdecydowalaś się na ich branie to musisz być w tym konsekwentna, nie możesz zapominać ich brać czy brać o innych porach. Możesz sobie bardzo rozregulować cykl i myślę, że to właśnie zrobiłaś.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mama? pisze:
wiesz zabawialiśmy się z moim chłopakiem dzis i on stwierdził że jeszcze tak zapchanej pochwy nie widział u mnie. i ta szyjka jest bardzo miękka i wygina się. nie mam zabarwionych warg. brzusio dalej mnie boli :( jutro jadę na test wiec jak bede miała wynik napiszę. ile sie czeka na wynik, kilka dni czy w tym samym dniu? moja tempka teraz wynosi 37,4 C.

Wyniki powinny być w tym samym dniu.

Co to znaczy "zapchana pochwa" ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maleńka pisze:
mama? pisze:

Wyniki powinny być w tym samym dniu.

Co to znaczy "zapchana pochwa" ?

Maleńka może źle się wyraziłam, chodziło mi o to że jak włozył palec to od samego początku czuć tam bardzo mało miejsca i czuć jej pulchność a nie tak że wkłada się i ledwo czuć ścianki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Innka pisze:
mama? tabletki antykoncepcyjne to nie cukierki i nie możesz ich brać kiedy chcesz i ile chcesz. Jeśli zdecydowalaś się na ich branie to musisz być w tym konsekwentna, nie możesz zapominać ich brać czy brać o innych porach. Możesz sobie bardzo rozregulować cykl i myślę, że to właśnie zrobiłaś.

Innka wiem o tym że to nie cukierki...nie musisz od razu mnie tak osądzać!!!! Nie pisałam że ciągle zapominałam i nie zawsze o "nie wyznaczonej" godzinie. poprostu jak jestem w pracy to trudno żebym prosiła kierowniczkę że muszę odejść o stanowiska pracy bo muszę wziąść tabletkę anty! niestety nieda się tak jak to się chce....Myślę że mój cykl jest ok bo ostatnio nie miała podobnych problemów, mój @ trwał normalnie (w poprzednim cyklu), zero bólów podczas @ itd...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]