Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 5:56 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Hej, mam problem, robilam sobie test i wyszedl pozytywny, bylam u lekarza ale lekarka jeszcze nie widzi dziecka tylko powiekszona macice. ale wczoraj dostalam krwawienia, wyglada jak okres, boli mnie brzuch i czuje sie tak jak na okres, dzis jest drugi dzien jak krwawie, czy to mozliwe ze jestem w ciazy czy test klamal? blagam pomozcie...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

KaskaJ. pisze:
Hej, mam problem, robilam sobie test i wyszedl pozytywny, bylam u lekarza ale lekarka jeszcze nie widzi dziecka tylko powiekszona macice. ale wczoraj dostalam krwawienia, wyglada jak okres, boli mnie brzuch i czuje sie tak jak na okres, dzis jest drugi dzien jak krwawie, czy to mozliwe ze jestem w ciazy czy test klamal? blagam pomozcie...

Możliwe, że jestes w ciąży (czasami nawet do 5 miesiąca występuje okres)

Jednak każde krwawienie lepiej skonsultować z lekarzem

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

A spotkałaś się z czymś takim? Mam wszystkie objawy wskazujące na ciąże, test wyszedl pozytywny , martwi mnie tylko to krwawienie. dziś już trochę mniej ale nadal mam bóle typowe na okres:(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

KaskaJ. pisze:
A spotkałaś się z czymś takim? Mam wszystkie objawy wskazujące na ciąże, test wyszedl pozytywny , martwi mnie tylko to krwawienie. dziś już trochę mniej ale nadal mam bóle typowe na okres:(

zrób badanie krwi w laboratorium. Bedziesz wtedy miała 100% pewność :D

Ja mam teraz coś w stylu okresu a wydawało mi się, że jestem w ciąży. Ja juz sama nie wiem :cry:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Za kilka dni jestem umowiona z lekarzem wiec zobaczymy;)) Mam nadzieje ze jestem w ciazy i wszystko wporzadku;) Oby tobie tez sie udalo;) trzymam kciuki :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No tak...byłam święcie przekonana, że jestem w ciązy..A tu mi jakieś plamienie się pokazało. A juz nawet kupiłam test ciążowy..a zrobie sobie rano co tam ..
Załamka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: :(
Awatar użytkownika

Kurcze to przykre... Ja też się boję na maksa...Juz drugi dzien krwawie a brzuch mnie boli tak jak zwykle to na okres... Poczekam az przestane krwawic i pojde do lekarza:( Ech.. Tak to jest jak bardzo chce się dzidziusia....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czasami zdarza sie tak, że kobietajest w ciązy i moze miec kilka miesiączek, albo w dniu wystapienia I @ od momentu gdy wiesz ze jestes w ciąży wystepuje plamienie. Moze tez byc tak, ze wystapilo naturalne poronienie. czytalam na jakiejs stronie www, że 50% ciąż jest poronionych w dniu "oczekiwanego" okresu, czesto kobieta nawet nie wie, że była w ciązy.
ale glowa do gory!napewno jest wszystko dobrze, nalezysz poprostu do tych kobiet, ktore miesiączkują na początku ciąży :)
Ja tez mam nadzieje ze jestem ;) dowiem sie za ok tydzien.
Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maleńka pisze:
ze mną już nie porozmawiasz, bynajmniej w marcu... dostałam @

Tzn jak na razie jest dziwny, sama krew (taka czysta) i cholernie boli mnie brzuch

PRZYKRO MI STRASZNIE!!! Wiem co to znaczy chcieć dzidzię i starać się o nią a tu @ :(
Trzymaj się cieplutko
ps. dziś czeka mnie rozmowa z moim mężczyzną ;) poza tym mam masę problemów i dużo stresu.......wiec chyba dobrze że nie jestem w ciąży bynajmniej kruszynki nie zamartwiam ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej. ja mialam taka sytuacje, ze okres sponial mis ie tydzien wiec zrobiolam test. wyszla jedna bardzo mocna kreska i jedna bardzo, ale to bardzo slabiutka (niedawno dowiedzialam sie ze oznaczalo to ze bylam w ciazy). stwierdzilam ze poczekam jeszcze kilka dni i zrobie nastepny. niestety dostalam okres. podobno testy myla sie tylko w jedna strone (jesli jest sie w ciazy a wynik jest negatywny, nigdy nie odwrotnie). myslicie ze to prawda? dobrze ze nie wiedzialam o tym w grudniu kiedy robilam tamten test. myslalam ze po prostu sie pomylil. jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

a tak nawiasem mowiac jestem nowa na forum i chyba powinnam sie najpierw przedstawic. wiec... jestem renata, mam 22 lata i od pol roku sie staramy o dzidzie.

pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

testy maja 99,8% prawdopodobienstwa. wiec moglo sie okazac ze te 2 % "Cię oszukaly" czyli test sie pomylił
Ale jak juz tez wyzej pisalam, podobno ok 50% ciąż ulega poronieniu gdy przychodzi miesiączka. takze moze i tak bylo u Ciebie.
zycze powodzenia, i szybkiego zajscia w ciąże :)

Offline Wyświetl profil  

Czytam i czytam i mimo zaawansowanego wieku okazuje się, że już chyba nic nie wiem. Mija 38 dzień od ostatniej menstruacji, przy cyklu wyregulowanym tak, że co 24 dni można było odpalać rakietę w kosmos. Ale tym razem prom kosmiczny nie odleciał, czyli okresu brak. Zrobiłam trzy testy, one też nic nie wykazały. Czyli zakładam, że nie jestem w ciąży. Jednak chyba coś się dzieje, może mój organizm szaleje: piersi mnie bolą niemiłosiernie, powiększyły się jak po operacji plastycznej, chce mi się pomarańczy (nigdy ich nie cierpiałam, nawet wmówiłam sobie że jestem na nie uczulona).
Nie mam mdłości, zawrotów głowy, metalicznego smaku w ustach, ani podwyższonej temperatury.
Więc mam trzy możliwości:
-ciąża,
-początek menopauzy (36 lat na tym świecie)
-pierwszy etap choroby śmiertelnej

Co o tym myślicie?
Będę wdzięczna za sugestie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj atena_pal :D

Najlepiej będzie jak zrobisz badanie w laboratorium.

A testy potrafią się mylić.

Offline Wyświetl profil  

atena_pal pisze:
Czytam i czytam i mimo zaawansowanego wieku okazuje się, że już chyba nic nie wiem. Mija 38 dzień od ostatniej menstruacji, przy cyklu wyregulowanym tak, że co 24 dni można było odpalać rakietę w kosmos. Ale tym razem prom kosmiczny nie odleciał, czyli okresu brak. Zrobiłam trzy testy, one też nic nie wykazały. Czyli zakładam, że nie jestem w ciąży. Jednak chyba coś się dzieje, może mój organizm szaleje: piersi mnie bolą niemiłosiernie, powiększyły się jak po operacji plastycznej, chce mi się pomarańczy (nigdy ich nie cierpiałam, nawet wmówiłam sobie że jestem na nie uczulona).
Nie mam mdłości, zawrotów głowy, metalicznego smaku w ustach, ani podwyższonej temperatury.
Więc mam trzy możliwości:
-ciąża,
-początek menopauzy (36 lat na tym świecie)
-pierwszy etap choroby śmiertelnej

Co o tym myślicie?
Będę wdzięczna za sugestie.

Mi test wyszedł pozytywny dopiero w 39dc czyli 11 dni po spodziewanej @... Testowałam wiele razy (nawet beta w 36 dc wyszłą mi negatywna)... trzymym kciuki....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kate forster pisze:
Czy to ,ze mam wysoką PROLAKTYNE i TESTOSTERON WOLNY wplywa na to ,ze pomimo staran...nic nie wychodzi? Nie mam DUZEJ ilosci tych hormonow, ale jest ich wiecej niz powinno..

Hej!

Jesli masz poziomy hormonow ponad norme, zawsze lepiej skonsultowac sie z endokrynologiem. Ja mam hiperprolaktynemie; biore tabletki i poziomy hormonow sa si. W tym miejscu zaznaczam, ze tabletki trzeba odstawic gdzies tak w trzecim miesiacu ciazy, zeby prolaktyna mogla sobie spokojnie urastac, osiagajac swoje nowe, ciazowe zenity :)

pzdr!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej wszystkim;)) Niestety okazalo się że moje krwawienie to poronienie:( stracilam dzidzie :( Takze dziewczyny nie lekcewazcie zadnego zlego objawu... Trzymam kciuki za was wszystkie!!! ja nadal bede probowac... moze sie w koncu uda.... buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojejku :(
<przytul>

Dziewczyny! jak dlugo mniej wiecej trwa klocie jajnikow jesli kobieta jest w ciązy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny powiedzcie mi jak powinna wygladac szyjka macicy jak sie jest w ciazy? Ma byc wysoko czy nie, miekka a moze twarda???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

brycia pisze:
ojejku :(
<przytul>

Dziewczyny! jak dlugo mniej wiecej trwa klocie jajnikow jesli kobieta jest w ciązy?

Podobno często... w pierwszych miesiącach tak to jest bo wszystko się "naciąga", bierz na to no-spę jeżeli bardzo boli :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. Jestem tu nowa.mam kilka pytań co do objawow ciąży bo u mnie jest tak:
-powinnam dostac @ w czwartek a jeszcze nie mam
-powiększone piersi , bardzo wrażliwe , z żyłkami
-nadpobudliwośc (wściekam się o wszystko i wszystko mnie drażni)
-powiększona pochwa i tak jakby zasiniona
- zmeczenie , sennośc w godzinach popołudniowych
-lekkie pobolewanie na dole brzucha
- wzdęcia , czasami rano zgaga
- a teraz zaczol mnie pobolewać krzyż
Robilam test w poniedziałek 26,02 ale wyszedl negatywnie .tak bardzo chciała bym żeby to było to.Poradzcie czy to możliwe??

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]