Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:25 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Gochta u Was też działało szczęście że zaszłaś,chociaż wiedziałaś że nie ma szans,a jednak.Takie niespodzianki są bardzo fajne :)
Jak na razie nie myślę czy jestem w ciąży czy nie.Czekam na @.

Estell teraz tak myślę i za wcześnie poszłam na bete.Nie wiem co mnie pokusiło...U mnie było właśnie tak miesiąc temu.Miałam dostać w 30dc jednak wredota przesunęła się o 2 dni...A teraz? Czuję że muszę poczekać jeszcze dobre 4 dni,chyba że jednak nie przyjdzie.
Dzisiaj miałam kłucie w jajnikach i lekki ból brzucha i przeszło.W końcu 2 dni przed prawdziwą @ będzie bolał non stop.
Mam nadzieję,że u Ciebie w pracy się poprawi ;) U nas już cyrk minął na szczęście.Od jutra normalnie pracuję do 14 :) Od 2 miesięcy normalnie wyjdę z pracy.
Tak strasznie bym chciała mieć pieska a nie mogę :( ehh tak bym się zajęła nim i bym nie myślała o staraniach...
U nas dzisiaj też była piękna pogoda 20stopni w słońcu :) Odwiedziła mnie dzisiaj siostra z bliźniaczkami :D wesoło było :)

Mariusz :D 7:30, 3310g i 52 cm :D
Obrazek

Mikołaj [*] 15.06.2016 (7tc) :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć.

Ja już po zabiegu - stres był niepotrzebny, nie taki diabeł straszny.
Widzę, nic nie boli, goi się, jak na psie - więc wszystko ok.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

łobuz to dobrze ze wszystko ok :)))

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Łobuz dobrze że już ten zabieg masz za sobą!
Najważniejsze że nie było to straszne...Jednak każdy zabieg na oczy brzmi strasznie i wiąże się z ryzykiem.Dobrze że się goi :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Już godzinkę po zabiegu prowadzący lekarz (całkiem młody i przystojny, zresztą :bbb: ...) mi powiedział, ze wszystko wygląda pięknie - tak, jak miało być. Wiec chyba operacja na otwartym oku odpada, aby osiągnąć cel, bo już został osiągnięty. :D

black
tez mnie to cieszy! A jak tam Twoje rozważania odnosnie ciąży? Skłaniasz się już ku jakiemuś rozwiązaniu?

Darka
może i hasło "zabieg na oku" brzmi strasznie, ale jednak zabieg laserowy to nic strasznego i jeśli którakolwiek z forumowych koleżanek kiedykolwiek będzie go miała przed sobą - będę pocieszać i dodawać otuchy, bo to naprawdę żaden stres!

U nas dni płodne i staranka w takcie! :mrgreen:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

łobuz powodzenia!!!
moze tym razem sie uda :)))

moje rozwazania...nic nowego nie wynikło.
narazie sie wstrzyzmujemy.
moze po nowym roku cos pomyslimy.
chciałabym zarobic na prywatna cc....
a kosztuje niemało bo 2300zł + dodatkowe wizyty.. wiec mysle ze 3000 pojdzie jak nic..;/;/

maz mi takiej kasy nie da a nawet jak da to na czynsz zabraknie a ja tak nie chce.
w sumie mam te kwote rozlozona na lokatach ale chciałabym sie wyrwac do ludzi, popracowac, zarobic, zaciazyc i dop poptem marzyc co cesarce :))) oh moje marzenie :)
tym bardziej ze poki co nie planuje 2giego dziecka wiec pewnie drugi porod byłby sn..w sumie tak jak z Zu,ale moja corka mnie sluchała od poczatku i nie chciała wyjsc za zadne skarby !!!
Uf|F

troche sie napiłam, moge cos pleść trzy po trzy :P

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

hje hje hje black ja też dziś po 6 drinkach już jestem... :twisted:
Sączę od godz. 3 po południu, jakoś dziś potrzebuję takiego wyłączenia się od wszystkiego...
Może dlatego, że poprzedni weekend to dla mnie tylko stres przez zabiegiem, potem ten NEWRALGICZNY poniedziałek, maksimum zmęczenia, na drugi dzień do pracy - i dopiero teraz mam odpoczynek.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

kurde za mną chodzi malibu strasznie, ale oczywiście jak teraz jestem na antybiotykach :/

no nic (nie)cierpliwie czekam na @...

III IVF 14.VI.16- THE END

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

tilka powodzenia!!!! :)

łobuz ! to zdrowko!
oby Wam sie udalo tym razem! :)) :cmo:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Łobuz dobrze że się udało to najważniejsze :) A miałaś znieczulane oko czy tylko jakieś krople dostałaś? :) A po tym zabiegu normalnie na drugi dzień szłaś do pracy?
Także działajcie :) :lol: :lol:

Ja już drinka nie wypije % :lol: Poszło w zapomnienie.Wczoraj mąż pił ginesa piwo i tak mi to śmierdziało,że szok!

black_cherry jesteś pierwszą osobą którą znam która przy drugim dziecku chciałaby mieć cc prywatnie :wo: Moje koleżanki nie wyobrażają sobie rodzić inaczej niż sn.Kilka koleżanek miały cc bo nie miały wyboru bo np. dziecko było źle ułożone czy coś...
3tys nie wyobrażam sobie dać tyle kasy za cc....
Po sn długo się goiłaś?

Tillka malibu z mleczkiem czy z sokiem? :D mniam! Strasznie dawno nie piłam...
Czekamy razem z Tobą czy @ się pojawi,oby nie! :)

Mnie zaczyna poszczypywać w pęcherzu... żurawina w ruch! :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Darka ale ja nie daje "w łape".
tylko to jest prywatna klinika ktora ma pełen zakres usług od porodow,poprzez prowadzenie ciazy,cytologie, i inne rzeczy.

sama cesarka u nich kosztuje 2300zł ale trzeba jeszcze 2mce przynajmniej chodzic na wizyte ,tak z ulicy nie wezma nikogo :)
w cenie tego pakietu jest wliczona:
- diagnostyka i leczenie noworodków:

bezinwazyjny pomiar bilirubiny - ocena przebiegu żółtaczki noworodkowej
leczenie żółtaczki - fototerapia bezpiecznymi lampami diodowymi
jeśli zaistnieje wskazanie medyczne, wykonywane jest echo serca, USG jamy brzusznej i ośrodkowego układu nerwowego
kontrola rozwoju psychomotorycznego
kontrola masy ciała
ocena stanów związanych z kryzą płciową
ocena gojenia się kikuta pępowinowego
porady dotyczące stanów zapalnych oczu
porady dotyczące pielęgnacji noworodka
porady dotyczące leczenia stanów zapalnych skóry
porady dotyczące leczenia objawów alergii
porady dotyczące szczepień ochronnych
zasady postępowania ze zmianą po szczepieniu BCG
inne porady dotyczące noworodka

- diagnostyka, leczenie i szkolenie kobiet po porodzie:

kontrolna wizyta ginekologiczno-położnicza po porodzie
kontrola stanu zdrowia przez lekarza prowadzącego i wykonanie niezbędnych badań (w razie wskazań medycznych)
pielęgnacja rany po cięciu cesarskim i krocza po porodzie fizjologicznym
porady laktacyjne i pomoc w problemach związanych z nawałem pokarmu
w razie potrzeby badanie i leczenie piersi
porady dotyczące karmienia piersią i mlekiem modyfikowanym
konsultacje dotyczące zachowania prawidłowej diety po porodzie
edukacja w zakresie zachowania prawidłowej formy fizycznej po porodzie

dlatego chce isc i zarobic na nią, zeby nikt mi potem nie wypominał.

ja nie rodziłam sn :)
i nigdy nie bede :P
nie wiem jak sie goi krocze po tej formie porodu.

ja po cc doszłam do siebie b.szybko.
najgorsza 1wsza doba, no i moment zdjecia szwow w miejscu cięcia
potem juz z górki.

no własnie..gdyby dziecko bylo ulozone posladkowo to nie brałabym pod uwage prywatnej kliniki.
tzn..
poki co to sobie tylko marzę.
znam wiele kolezanek ktore rodziły własnie tam.
zobaczysz jak trafisz do zwykłego szpitala panstwowego.
nie dosc ze traktuja Cie jak kolejna babę ktora bedzie rodziła to jeszcze warunki..

ja na swoj porod nie narzekam bo akurat moj szpital byl po remoncie ale nie wszedzie jest lux.
opieke miałam ok, zalezy od zmiany.
zdarzały sie połozne ktore mineły sie moim zdaniem z powołaniem.
siedza tam bo musza i tyle.
a sa takie ktore ze swieca szukac.

podsumowujac :
gdybym wiedziala ze sn mi nie grozi to nie brałabym pod uwage prywatnej cesarki.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

black_cherry mi nawet nie przeszło przez myśl że możesz to dać "w łape" skąd takie skojarzenie? :wo: Byłam w szoku jak to przeczytałam.
Wiadomo że poród i opieka jest lepsza jak się rodzi w prywatnej klinice i za wszystko się płaci.

Szczerze mówiąc jakbym mogła sobie pozwolić na rodzenie w prywatnej klinice chyba bym się na nią nie zdecydowała.Wybacz ale takie jest moje zdanie...
Przez tyle lat człowiek płaci składki zdrowotne i jeszcze żeby urodzić płacić ponad 3tysiące....w takim razie bym sobie darowanie płacenie składek ale one są obowiązkowe.

A kto by Ci coś miał wypominać?

Nie koniecznie w państwowym szpitalu traktują Cię inaczej niż w prywatnym.Wiadomo każdy jest tylko człowiekiem i ma lepsze i gorsze dni.Jakbym miała tym się przejmować tak ja teraz na początku ciąży to chyba bym wybrała na własne życzenie cc.Jednak mi bardzo zależy żeby rodzić sn i tyle.Później się okaże czy będą przeciwwskazania...
A co w tym złego że będą traktować Cię jak kolejną babe co będzie rodzić... Od tego oni tam są,żeby przyjmować porody.Po to studiowali ginekologie czy pielęgniarni czy położne tam pracują,wiedzą na co się pisały.
Zależy od szpitala jakie są warunki.. U nas szpital jest cały wyremontowany.W zeszłym roku kończyli prace.Sprzęt,łóżka itd wszystko podobno jest nowe.Nasz szpital też dostał kilka maszyn do ratowania życia noworodków od Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Moje 2 siostry rodziły u nas w szpitalu i były zadowolone.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

black a ja z kolei ściągania szwów nie wspominam źle... Delikatne pociągnięcie, potem znów i znów - i szwu nie ma! Zero bólu. A stres? Największy u mojej mamy, która oglądała to ściąganie... :lol:

Darka prawda taka, że jeśli chodzi o poród sn - to i tak to jest zadanie kobiety rodzącej, a nie zespołu tańczącego wokół niej. Chodzi chyba tylko o podejście lekarzy i położnych do rodzącej... W wielu placówkach zachowanie takie woła o pomstę do nieba... Np. u nas - masakra jakaś... Lekarz-ordynator uważa się za Boga, inni lekarze ginekolodzy tak samo, badają kobiety, jakby były KROWAMI, a nie ludźmi, wpychają CAŁE ŁAPSKA podczas badań, zwykła cytologia u nich to koszmar, poryczeć się można z bólu... black pewnie tylko o to chodziło...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

łobuz no dokładnie o to mi chodzilo..
własnie pchanie łapsk...
ohyda.
ile razy mi to robili to nie zlicze.

Darka napisałas ze w zyciu bys tyle nie zapłaciła to ppomyslałam ze moze myslisz ze chodzi mi o lapowke..
:)
dlatego sie rozpisałam szerzej na ten temat.

dobrze ze macie szpital wyremontowany, wszystko nowe.
super :)
tak powinno byc
obys trafila na kompetentnych lekarzy podczas porodu, bo to nie taka łatwa sprawa.

ja poczułam te skurcze jak wygladaja i jak sa okropnie bolesne i jedyne o czym myslałam wowczas to zeby skonczyla sie przeklęta oxy i przestali mnie meczyc.
nic sie nie ruszalo do przodu a mnie przy kazdym skurczu płyneły łzy do oczu.
moze stad moj strach przed sn-em.
posmakowałam cc i jestem zadowolona.

łobuz aa własnie.. sciaganie szwow. sam zabieg nie boli,mi połozna zdjeła jak przyszla do Zu pierwszy raz.
jedno pociagniecie ,,a ja sobie wyobrazałam nie wiadomo jaki bol.
chodzilo mi o to ze dopoki masz szwy to inaczej sie poruszasz niż bez nich :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Łobuz nie chciałabym takiego czegoś przeżyć.Zamiast miłych wspomnieć to tylko złe...
U nas jedna lekarka jest taka co już dawno powinna być na emeryturze a non stop siedzi w szpitalu i zatruwa kobietom życie,przed porodem.Podobno jest chamska i strasznie oschła... Niech ją sz*** trafi :P he he

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

e tam ...dziewczyny nie strasznie naszej darki porodem sn........i szpitalnymi warunkami....ja oba porody mam sn i sobie chwalę.....drugi to całkiem luksus mimo że szpital nie był po remoncie....ale szpital mały mój lekarz to ordynator.....był przy porodzie...mimo że odbierała położna...on szył.....ale i kontrolował wszytsko....pewnie jakby coś było nie tak to by wkroczył....i jego rady spokojnie pomogły mi szybciej wyprzeć małego ( dodam 3950gram) więc było co wypychać.........ogólnie opieka piękna....i do położnicy i do noworodka...........więc co ja bym ci zaleciła?????? mieć ginekologa który pracuje w szptalu w którym będziesz rodzić :P: :P: :P: :P: :P: :P: .......mój mały szpitalek w małej mieścinie super wspominam :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

a miałam cięcie jak do cc jak miałam operację w związku z ciążą poza macizną........nie fajnie wspominam..........wiadomo - krocze po szyciu boli i średnio się przez chwilę siedzi..ale ja wolałabym to niż cięcie brzucha....w końcu to operacja ......ja miałam bo musiałam i wolałabym nie mieć........

black myślisz że mąż by ci wypomniał kasę na taki poród??????? mi nie wypomina mąż wizyt prywatnych u gina.........w końcu to jego dziecko.....i chodzi o zdrowie moje też....ważne jest by mieć dobrego gina.........a propo...bym musiała niedługo iść na kontrol.......koniec listopada to będzie rok..........poczekam do stycznia :P: :P: :P: :P:

i tego w ciąży nie lubiłam...tych ciągłych wizyt i kontroli ciśnienia :P: :P: :P:

sorry za przydługą wypowiedź :roll:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tasta nie sądze zeby wypomniał ale kto wie :P
hehe
poki co nie moge sobie pozwolic na taki luksus bo tylko on zarabia.
kase taka jaka mi potrzebna mam ,nawet od zaraz ale sa potrzebniejsze wydatki :)
dlatego mam plan zarobic sama i wydac na to co zechce ;]] czy cc czy co innego.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

tasta121 mnie raczej nic nie przestraszy.Muszę przeżyć wszystko na własnej skórze.Wszelkie opowieści są różne.Co mnie czeka wie tylko Bóg... ;) Wierzę że będzie mnie wspierał podczas porodu ;)

Mi mąż zawsze płaci za gina nigdy ja... z jakiej racji ;) Przed ciążą trzeba było się wyleczyć i wszystko żeby dziecko miałe dobre warunki w brzuchu.
Akurat ja chodzę do gina który przyjmuje w szpitalu ;) Mojej siostrze robił cesarke :D
Mi się wydaje że tętno mam ciut przyśpieszone.Nie wiem z czego :P

black_cherry mimo iż ja też zarabiam nie zawsze wydaję na co chcę... :P bo z mojej wypłaty mało by na co zostało ;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Darka własnie mialam Cie spytac czy jestes zadowolona z wynagrodzenia...
zarabiacie tyle samo czy Ty moze wiecej? od poczatku dostajesz tyle samo wypłaty czy moze dostałas podwyzke?
mowisz o premi swiatecznej...
dostanie ją kazda grupa czy wszyscy pracownicy? jak to jest ? no i ile ta premia wynosi.. oczywiscie tak orientacyjnie pytam

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

black_cherry premia świąteczna jak i normalne wynagrodzenie wszystko zależy od stażu pracy.
Im dłużej pracujesz tym większą premię i wypłatę zgarniasz.
Wynagrodzenie mogłoby być większe.To śmieszna płaca jak dla mnie ale co zrobić jak tutaj w rejonie ciężko z pracą.Kobiety zarabiają na początku ok 200zł mniej niż faceci.
Ja więcej? chyba żartujesz... faceci mają największe płace.
Kobiety pensja wynosi ok 1400zł a faceci 1600zł,a potem po ok 5 latach kobiety 1800zł a faceci 2500zł.A w tym są też inne premie.Nie wiem ile by człowiek wyszedł na czysto.Raczej mało.
Po 15 miesiącach dostałam podwyżkę ale bardzo małą.Co roku u nas są podwyżki w kwietniu.
Premię świąteczną dostają wszyscy pracownicy.Znowu zależy tutaj od stażu pracy.Im dłużej robisz zgarniasz więcej.Co roku premia się zmienia więc nie jestem w stanie Ci podać.Zależy jaką kasą firma dysponuje.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8237 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 406, 407, 408, 409, 410, 411, 412  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]