Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:16 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny!
mam taki mały problem.
moje cykle są zazwyczaj 27-dniowe chociaż w ostatnim roku zdarzył się jeden 26-cio dniowy i jeden 29-cio dniowy. dziś jest 30 d.c. no i właśnie. 30. a @ ani widu ani słychu. ostatnia była 10.12.08 i przytulanko na 100% 22.12 wymierzone 'na dzidziusia' :D
tylko że robiłam dziś rano test i lipa. wychodzi że nic z tego.
nie wiem teraz czy iść do lekarza czy poczekać do następnej @?
wiem ze się może zdarzyć jeden albo 2 cykle bez owulki więc też bez @ i to normalne i nie ma co panikować.
ALE
26.02 mam zaplanowany lot i wiem że lekarze odradzają latania w pierwszym trymestrze więc może jednak sprawdzić na wszelki wypadek?
piszcie bo nie wiem co z tym fantem zrobić ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Proponuje zrobić bete, bedziesz pewna na 100% czy to ciąża..a czy masz objawy, jakieś bóle itp.?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

z tą betą to też mały kłopot.
mieszkam w Anglii.
nie wydaje mi się żeby tu tak robili na zawołanie.
z tego co wiem lekarz kieruje pacjentkę na badanie krwi jeżeli ta sama przychodzi do niego z podejrzeniem ciąży.
w sumie to mogłabym powiedzieć że nie robiłam testu ale pewnie wtedy kazałby mi nasikać na patyk i tyle.
eh...
chyba jeszcze poczekam do końca tygodnia i jak nic nie będzie widać to pójdę ot tak niech sprawdzą co tam się dzieje.
a w międzyczasie pewnie zrobię jeszcze jakiś teścik :)
trzeba mieć nadzieję!

a z tymi objawami to jest tak: 7-8 miesięcy temu miałam wszystkie. prawie mi rósł brzuszek w oczach! :lol:
ale oczywiście po 100000000 negatywnych testów przyszła @ i koniec złudzeń.
teraz się już nie nastawiam i nie doszukuję.
szczerze mówiąc nie mam żadnych objawów których nie mogłabym interpretować ani jako ciążę ani jako @.
zagadka
:roll:

dzięki za odpowiedź :P na tym forum zawsze można liczyć na wsparcie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

... a ja cosik przegielam, oczywiscie pani w aptece poradzila mi ze mozna zrobic plytke juz nawet 4 dni po stosunku (zrobilam mimo tego ze wiem, ze jest sens robienia dopiero 4 dni po zagniezdzeniu! - jaka ja naiwna...) ZROBIĘ NASTĘPNY PO 22 STYCZNIA.... wtedy mam termin przewidywanej @ Gdyby ktos mi w tej chwili powiedzial: masz w brzuszku mala kropę, to pewnie bym w to uwierzyla, bo tak bardzo tego chcę... A kreska byla jedna i bardzo rozowe tlo. Robilam juz chyba z milion roznych testow (bobo, pre, baby, cara etp.... rozni producenci) wczesniej i nigdy tlo nie bylo taie rozowe.

Objawy jak na pierwsze 14 dni -

są... aczkolwiek sama nie wiem, czy to napewno to, choc wiele odczuc i symptomów wczesniej mi sie nie zdarzalo

* ból jajnika - prawego , okolica wyrostka
* bóle krzyża
* rozpulchnione sutki, bardzo tkliwe, piersi -srednio-
* uwidocznione bardziej naczynia pod skórą
* duza ilosc sluzu - jasnego, lekko bialawego (raczej takie ilosci mi sie nie zdarzaly wczesniej... musze instalowac wkladki w majciochy bo inaczej marzne na mrozie, tam w Panią...)
* wrażliwość na zapachy i widoki (jestem weterynarzem i myslalam, ze nic mnie nie obrzydzi, smrody itp.... ale ostatnio wystarczyl zbyt mocno pachnacy woda po goleniu pan w kolejce w sklepie, i az mi podeszlo... no i ogladajac jakis program o szpitalu na zywo zobaczylam zakladanie szwow na szyi po tracheotomii i tez jakby mnie odrzucilo)

* DO TEGO DZIWNE UCZUCIE - najpierw z rana, a wczoraj juz tez wieczorem - JAKBYM OPADAŁA Z SIŁ, SŁABŁA, ale bardzo przyjemne, jakbym miala miec za chwilke orgazm, taki niepokój, a moze odprezenie, poczatkowo okolica ust, jezyk, szyja, klatka piersiowa, brzuch, a teraz od noska w dol, az do stópek. To trwa pare minut, za chwilke przechodzi, ale mam wrazenie jakby dzialo sie cos zlego, ale to jest tak cholernie przyjemne.... zupelnie jakbym sie zapadała w sobie :)

o reszcie tej dziwnosci calej wokol mnie juz nie mysle i nie pamietam

Aha... no i laski, nie róbcie testów przed terminem spodziewanej @... nie ma sensu, moja chrzestna tez mnie opierniczyła. Nic nie potwierdziłam, ani nie zdementowałam. A tylko sobie nerwów naprodukowałam.... i poczulam neipotrzebne rozczarowanie, bo byc moze jestem w ciazy, ale jest za wczesnie zeby tescik wykryl bo np dzidzia dopiero sie zainstalowala.

Cały czas czekam na właściwy moment na test. Po 22 stycznia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ania-bania
ja zrobilam test po 4 dniach jak okresu nie dostalam i byly 2 krechy

ale mialam zawroty glowy zajady na buzi zreszta piersi zaczely mnie wczesniej bolec niz 2 tyg przed@ tak zawsze mam a u ciebie jak to sie wszystko objawia

A co do Angli to ci wspolczuje moja kumpela byla tak zbywana ze hej wkoncu w polsce potwierdzili jej stan w 4 miesiacu hehe ale warto tam rodzic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie już wszystko jasne.
@ po 5 dniach. złośliwa bestia :evil:

a w Anglii wcale nie jest tak źle.
mam koleżanki które tu były w ciąży i rodziły. większość jest zdecydowanie zadowolona. ogólna mówią że tu ciąży nie traktuje się jak 'choroby'. a wiem sama że my Polacy mamy skłonności hipochondryczne... ;) to chyba taka wyraźna różnica.
z resztą ile ludzi tyle historii...

no nic
mniej gadania więcej pracy! hehehehe

może w tym cyklu coś zmajstrujemy?

ciekawe tylko czy mi się teraz wszystko całkiem nie poprzestawiało?...
jak to jest? może któraś z was wie?
czy dobrze myślę, że teraz będę miała owulkę w 13-15 dniu tego cyklu (zaczynając od soboty) czy tak jak miała być planowo?
dla pewności chyba trzeba podwoić aktywność kołderkową :yea:

no to spadam do mężusia!

piszcie piszcie! oby same dobre wieści o fasolinach :smo:
pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ania -Bania
mieszkalam przez pol roku w Angli mile wspominam to fakt ale u nich ciazy do 3 miesiaca nie ma prawda.

Ja ci powiem jedna rzecz z wlasnego przykladu ani razu nie trafilam z moimi obliczeniami na fasolke nie udawalo sie nawet na interia kobieta jest mozliwosc obliczenia najlepszych dni nic, to dziwne ale ostania miesiaczke mialam 17 pazdziernika kolejna mialam miec 14 wiec prosta matematyka ok 12 dni w tym 6 dni masz bezwzglednej nieplodnosci, ja mialam odczekac jeszcze z miskowaniem a tu mniej wiecej z obliczen lekarza strzał nastapił 30 pazdziernika kurde czujesz tzn misiowalismy sie juz od 28 ja mam tzn mialam sposob taki wyczytalam z internetu niewiem czy on pomogł ale po lezalam na brzuchu przez ok 30 min z podusia wsadzona pod brzuch i zalapalo :) wiec odlicz sobie tak pirazy drzwi 6 dni od ostaniego dnia miesiaczki i zacznijcie dzien w dzien zobaczysz co bedzie
Zreszta ja za bardzo o dzidziaku myslalam , dopiero smierc ojca ,zsunela na 2 plan dziecko a myslalam o nim i w tym czasie zalapalo bo widze ze jak sie za duzo mysli to nic z tego nie bedzie a staralismy sie ponad rok o bejbo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oranje

kurde jak pisalam wczesniej ja nic nie zalwazylam oprocz wczesniejszego bolu piersi ale to bylo juz 6 dni po misiowaniu ,ale pomyslam dostane wczesniej cos mi sie przestawilo i tyle wiec sama widzisz ,zawroty glowy, zajady ale czulam sie dobrze zreszta nawet bym nie przypuszczala ze w ciazy jestem jejku , boze a jak pomysle co ja robilam 4 dni przed zrobieniem testu ładowałam ciezkie pustaki na auto czujesz , opadlam z sil jak o tym pomyslalam ze moglam sama bezwiednie zabic moje dziecko , ale tak mialo byc chyba ze sie nic nie stalo zreszta teraz mam pod gorke, non stop jakas nowosc a tu dopiero 14 tydz zaczelam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny cały czas śledzę wasze objawy i porównuje ze mną ale już tyle razy mi się nie udało także i tym razem nie chce się aż tak napalać.
Chciałam spytać czy któraś z was brała tabletki (przepisane przez ginekologa)przez 5 dni po okresie i po tych tabletkach miedzy 10-15 dniem mieliśmy się starać o dzidziusia teraz jestem 5 dni przed planowanym okresem strasznie bolą mnie piersi i z 1,5 tygodnia brzuch na dole tak jak na okres ale zazwyczaj takie bóle brzucha mam 3-2-1dzień przed okresem a nie tyle czasu a zwłaszcza wieczorami.Czy któraś z was miała z takim czymś do czynienia ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nerowercia

wlasnie o czym zapomnialam napisac mialam bole jajnikow co by tez sugerowalo okres i skurczowe bole macicy jak bym miala dostac okres wiec sama widzisz objwy mylace, ale dziewczyny czasami tutaj pisza by bete zrobic
ale jak zrobilam test wszystko bylo jasne ,wiesz kazdy lekarz indywidualnie prowaadzi kobiete przed zajsciem i po zajsciu w ciaze ja od poczatku bralam na podczymanie a co ty bierzesz????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lekarz przepisał Clostilbegyt zaczyna się je brać 5 dnia cyklu przez 5 dni po 1 tabletce i między 11-15 dniem ma wystąpić jajeczkowanie więc w tym czasie się staraliśmy teraz to tylko czekam czy dostanę, czy nie.
Jesli tym razem dostanę to można je brać przez 3 miesiące w pierwszym po 1 tabletce przez 5 dni w drugim miesiącu też po 1 tabl przez 5 dni a jeśli nadal nie wyjdzie to w 3miesiącu po 2 tabletki przez 5 dni no i dalsze leczenie tymi tabletkami jest bezsensowne. Martwię się bardzo ciągle boli mnie ten brzuch co chwilkę biegam do ubikacji bo mam wrażenie, że dostałam @ a leci biała wydzielina, piersi bolą mnie strasznie a zwłaszcza sutki i co jest dla mnie dziwne czego nigdy nie miałam to zdarzają mi się takie napady gorąca w jednej chwili ale nie często to jest dla mnie dość dziwne.
Już sama nie wiem o co chodzi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sluchaj to moze kochana faktycznie masz dzidziaka pod serduszkiem :)

Ale z 2 strony przeanalizuj sorki ze to pisze ze sobie nie wmawiasz bo bardzo chcesz jejku ile razy ja myslalam ze to juz a za chwile @ i tyle mojej radosci a to lekarstewko to ciekawe sposob,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sysa2

Dziękuję Ci bardzo za chociaż troszkę nadziei już sama nie wiem co o tym myśleć bo staram się o dzidziusia już 1,5 roku i nie chcę i tym razem kolejny raz się napalać. A teraz właśnie po raz pierwszy brałam takie tabletki także czekam co czas pokaże. Jak tylko będę cosik wiedziała to zaraz dam znać BUZIACZKI!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiem o czym mowisz ja tez ponad rok ale powiem ci ze od leku ktory biore bardzo mam sutki nabrzmiale i bolace ale zycie ci jak najlepiej po to jest to forum zeby sobie pomagac ,bo kto nas z rozumie lepiej niz my same tak naprawde nikt niewie co czujemy ja dosc lez wylalam bo wszyscy tylko we mnie zeby trzymali jak by to byla moja tylko wina ze nie moge zajsc w ciaze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To akurat bardzo rozumiem.
Dziękuję Ci bardzo!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie wiem co z tym moim cyklem będzie. póki co zmieniłam suwaczek :wink:

nerowercia trzymam kciuki i mam nadzieję że to fasolinka!

sysa2 dzięki za posty i życzę przyjemnej i spokojnej ciąży :P

a z tymi poduchami pod pupą to też coś słyszałam. z resztą próbowałam już bardziej hardcorowej wersji czyli poducha pod pupą w trakcie i nogi na ścianę po. ale oprócz kupy śmiechu nic z tego nie wyszło :lol:
ale znam kilka dziewczyn które właśnie w ten sposób załapały bakcyla! więc chyba warto próbować mimo że przypomina to trochę operację militarną :?

jutro do pracy. bleeeee ale mi się nie chce.

niech już będzie wiosna!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ania - bania

ja w dalszym ciagu bede trzymac kciuki a z tymi nogami to prawda wlasnie w ten sposob moja kolezanka zrobila i hehe cora ma za tydz studniowke heheh a w moim przypadku no coz maz tez sie smial ze cuduje ale wyszlo hehe

Zagladaj nawet z ciekawosci hehe i jakąs herbatke angielska podeslij fluidami przez kompa hehe teskni mi sie za twinings

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzisiaj na szczęście nadal nie dostałam @ i z ciekawości z rana zmierzyłam sobie temperaturkę i miałam 37,6 a zawsze było koło 36,6-36,8 a temperaturę ciała 37 jak to jest z tymi temperaturami. No i za 2-3 dni powinnam dostać @ MAM NADZIEJĘ, ŻE GO NIE BĘDZIE.
BUZIACZKI I POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

woohoo!
szefa nie ma wiec moge sie troche poobijac :lol:

temperatura 37,6? hmmmm to chyba jest tak ze jak na @ wzrosnie i nie opadnie to dzidzia. ale sama nie wiem bo nigdy nie mierzylam. nie mam do tego glowy.

trzymam kciukasy!!!

NIECH ZYJE BLOGIE LENISTWO!!!!!! :$%^:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny :)
Chciałam zapytac was o zdanie bo nie moge już usiedzieć na tyłku... U mnie leczenie niepłodnosci zakończyło się zapłodnieneim in vitro.
6 dni temu miałam transfer - a do zapłodnieneia doszło 8 dni temu. Jestem w 24 dniu cyklu. Moje cykle sa 28-31 dniowe.
Bolą mnie jajniki, a w sumie to jedne mnie kuje, starszliwie marzną mi stopy i ciągle siusiam. Poza ty jak zapodaję sobie Luteine dowcipnie to czuję jakby moja pochwa była starszliwie ciasna i rozpulchnina...
czy myślicie że to mogą byc prawdopodobne oznaki ciąży ?? czy to możliwe że sie udało i zostanę mamusią ???

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]