Ja napisze co stalomsie u mnie... Tez staralismy sie o dziecko jakis czas- 2 lata, zaszlam w ciaze, kupilismy dom, ciaze przechodzilam bez wiekszych problemow, zadnych ciazowych dolegliwosci, malo utylam, robilam to co zwykle, nie prosilam o pomoc. W polowie ciazy moj maz zaczal zachowywac sie podobnie do twojego, humory , humoryi jeszcze raz humory, zaczal mowic ze wpada w depresje, ze wszystkomgo doluje, robil widly z igly. Stwierdzilam ze chce zwrocic na siebie uwage, bo jest rozpieszczonym jedynakiem, ktory byl przyzwyczajony do tegomze wszyscy musieli nad nim sie spuszczac. W ciazy prawie w ogole sie nie kochalismy, mowil ze spadlo mu libido, standardowy tekst ze boi sie o dziecko, potem zaczal mowic, ze nie moze ze swiadomoscia ze dziecko jest w brzuchu, ze nie czuje takiej potrzeby, a ta sfere zycia zastepuje mu teraz radosc patrzenia na nasz nowy dom i ogrodek.... I ja tak glupio wierzylam w te jego dyrdymaly.... Na 3 tyg przed porodem wyjechalam do rodzicow, on przyjechal po 2 dniach i robiac kolacje przejrzalam jego telefon... Okazalo,sie ze dzwonil do jakies szmaty od nie wiem kiedy,chcial sie z nia spotkac z smsow wywnioskowalam w jakim celu... nie wiem czy to doszlo do skutku czy nie, bo w nic mu nie wierze. A chwile przed tym dzwonil do mnie z awantura ze umowilam sie na usg bez niego....I tak cale moje wyobrazenie szczesliwego macierzynstwa leglo wmgruzach, czuje sie oszukana, czuje ze zylje w jakims chorym swiecie, z osoba ktorej zaczynam sie brzydzic. Gdalismy czemu to zrobil, powiedzial ze w ciazy przestalam go pociagac i niby sie zaniedbalam, powiedzial ze nic nie mowil bo nie chcial mi robic przykrosci.... To dobilo mnie jeszcze bardziej...od 3 tygodni tylkomrycze, biemoge spac, niemoge jesc,boje sie porodu, nie chce tego dziecka , nienawidze go za to ze pipsul mi ten okres zycia. Co robic? Ja mam taki plan ze wezme sie w garsc jak najpredzej po porodzie, doprowadze sie do stanusprzed ciazy, zmienie myslenie, bede myslec o sobie , nie o nim, i znajde sobie rowniez kogos na boku i zalezec mi bedzie na tym by moj maz sie dowiedzial.... Polecam poczytac fora gdzie mezczyzni, ktorzy przedmiotowo traktowali swoje kobiety pisza co boli ich najbardziej, i najbardziej dziala "terapeutycznie" - poczucie ze zona noe jest juz na ich kazde zawolanie, ze lnni mezczylzni sa nia teraz zainteresowani
_________________    24.11. 13 - 950g;) 20.12.13 - 1450g 7.01. 29t - 1600g 27.01 33t - 2300g
|