Domi82 podaję przepis
Zależy na jakie się zdecydujesz nadzienie...My najczęściej robimy drobiowe nadzienie.
Nadzienie:
1 pierś z kurczaka
1/2 czerwonej papryki
troszkę śmietanki 18%
sól,pieprz (do smaku)
Pozostałe produkty:
Tortilla-> duże placki
ser żółty 1/2 kostki wystarczy,
sałata zielona lub kapusta pekińska ( po małej garści trzeba liczyć do każdego placka)
1 pomidor pokrojony w krążki.
Najpierw robię nadzienie.Pierś z kurczaka kroję w paseczki lub kostkę (jak kto woli) i smażę z czerwoną papryką i przyprawami.Duszę ok 5-7min i dodaję śmietankę na nabranie koloru i lepszego smaku.Jeszcze na chwilkę zostawiam na ogniu.Po usmażeniu przekładam do miski.
Ser żółty trę na tarce o grubych oczkach,sałata zielona poszarpana lub kapusta pekińska drobno posiekana.
Na czystej patelni podgrzewam placek tortilli z obu stron i przekładam na talerz i na środek placka daję nadzienie mięsne później sałatę lub kapustę pekińską,plasterek pomidora i posypuję żółtym serem.Zawijam w kostkę.Układam na talerzu zawinięciem do dołu aby nam się nie rozpadło i nie wysypało nadzienie.
Rozgrzewam tłuszcz i później smażę z obu stron.Najpierw zgięciem na dół a później góra.Trzeba pilnować je bo placki szybko się palą.
Do tego można zrobić sos ostry lub łagodny i pokroić do niego resztę pomidora

Lub można kupić w sklepie gotowy sos ostry lub łagodny.
Tak to wygląda mniej więcej:
