Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 4:03 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

U mnie okresu nadal brak,to juz dwa tygodnie...Temperatury takze brak wiec chyba ciaze moge wykluczyc,czy przy ciazy zawsze jest podwyzszona?Czy niekoniecznie? Jutro jestem zarejestrowana na wizyte u gina zobaczymy co mi tam wybada.Najbardziej obawiam sie tego ze to jakas choroba no ale wszystko okaze sie juz mam nadzieje jutro.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majka-Maja z tego co mi się wydaje to @ Ci się spóźnia ok 2 tyg. To bardzo długo. Z tą temperaturą to rożnie bywa. Nie musi być koniecznie podwyższona. Trzymam kciuki, żeby brak @ symbolizował ciążę
:D
Daj znać po wizycie.
Pozdrwaiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki Justa :) Dam znac na pewno.Myla mnie te 4 negatywne okresy,no ale wszystko w sumie mozliwe :) No i piersi jakies takie nabrzmiale sie zrobily a przy sutkach jakies biale krostki sie pojawily czytalam ze to tez moze byc symptom no nic nie bede gdybac okaze sie jutro.Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie no to jest masakra, dostalam @ przed wyjsciem do lekarza. Pani doktor zrobila mi jedynie test z moczu wyszedl negatywny i kazala mi udac sie do szpitala na usg.Nie bedzie jeszcze malenstwa :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majka-Maja!
Przykro mi, wyobrażam sobie co czujesz. Dobrze, że staranka należą do przyjemności 8)
Zaraz będzie rok jak z mężem staramy się o dzidzię i w tym miałam jedno poronienie w 4 tyg. ale cóż trzeba żyć dalej i mieć wciąż nadzieję.
Pozdrawiam. Trzymaj się cieplutko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Jestem nowa na tym forum, chociaż czytaj juz je od jakiegoś czasu.
Ja mam nadzieje, że mi się w końcu udało. Z mężem staramy się juz od ponad roku. Teraz miesiączka mi się spóźnia 6 dni, w dzień spodziewanej @ zrobiłam test i wyszły 2 kreski (chociaż była słaba ), następnego dnia też zrobiłam i tez były dwie.
Z innych objawów to mam wzdęty brzuch, powiększone piersi i bóle w podbrzuszu.
Zapisałam się na wizytę, ale dopiero pierwszy wolny termin był na 1 grudnia. Mam nadzieje ze się potwierdzi.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Michalina33 gratuluje slaba kreseczka to ciąża !!! Lekarz 1 grudnia Ci tylko to potwierdzi ja mam wizyte 5 grudnia. :) Pochwal się swoim pozytywnym testem :) Pozdrawiam

Obrazek

Nasze małe maleństwo!!!
Dum Spiro Spero

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

michalina33

Hej no zazdroszcze ci tych dwoch kreseczek my z mezem tez sie od ponad roku staramy o dzidzie ale nic w tym mies nie wyszlo wczoraj znowu @ dostalam :(

no coz znow bedziemy brac sie do dziela a moze sie uda.
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

eewciaa nie moge sie na rezie pochwalic teścikiem, ale jak będę miała taką możliwość to na pewno sie pochwalę.

Teraz to ja czekam na wizytę - to już w poniedzialek, a na razie to złapałam takie przeziębienie ze hoho, ale sie jakoś się trzymam.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Wam. Ja chciałam się zapytać. Czy jeśli mój chłopak się zabezpieczył, a ja mam objawy oprócz wymiotów, to czy mogę być w ciąży. Sama nie wiem co mam myśleć na ten temat. a okres powinnam dostać dzisiaj. A tak bym chciała już zostać mamusią :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

martap26 mozesz zrobic test ciazowy

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Wczoraj byłam u lekarza, ale niestety nic mi nie potwierdził. Dał mi tylko skierowanie na usg termin mam na 17 grudnia. Jednak w tym czasie cały czas niepewność. Jak wyszłam od lekarza od razu zrobiłam test - wyszedł pozytywny.
Tak więc teraz czekam do 17.
Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Michalina33 - super, że pojawiły sie dwie kreski. Oby 17 grudnia był Twoim najszczęśliwszym dniem!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I jak tam wizyta u lekarza Michalina33?
Ale cichutko się zrobiło na tym forum. pewnie wszyscy szykują się do świąt :D
Życzę wesołych i zdrowych świąt.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :)

Jak to jest z dniami plodnymi, bo nie kumam....Jezeli moje ostatnie okresy to (28.09-2.10 potem 29.10-7.11!!!! a nastepnie 30.11-4.12) to kiedy byly moje dni plodne? Czy jezeli kochalam sie (ze skutkiem :P:P) 20 i 22 to oznacza to mozliwosc zajscia w ciaze czy tez nie byly to dni plodne?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sawana_ki, z tego co mi moja doktor mówiła to dni płodne zaczynają się w 10 dzień od rozpoczęcia okresu i trwają nawet do 18-ego. To zależy od twojej owulacji. Musisz sobie sama wyliczyć.
Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sawana_ki pisze:
witam :)

Jak to jest z dniami plodnymi, bo nie kumam....Jezeli moje ostatnie okresy to (28.09-2.10 potem 29.10-7.11!!!! a nastepnie 30.11-4.12) to kiedy byly moje dni plodne? Czy jezeli kochalam sie (ze skutkiem :P:P) 20 i 22 to oznacza to mozliwosc zajscia w ciaze czy tez nie byly to dni plodne?

Cześć mierz temp dni płodne można łatwo wyliczyć i zaobserwować a mianowicie mierząc temp zaobserwujesz że jest ona zmienna mierz ją przez cały msc nie jeden tylko mierz ją cały czas o tej samej godz. nigdy nie wono mierzyc temp jak wstaniesz dlatego najlepiej , mierz ja np o 8 rano zanim wstaniesz tuż po obudzeniu po okresie jest ona standardowa czyli 36.6 albo cos koło tego gdy masz owulację czyli dni płodne temp wzrasta nawet do 37 i kilku kresek to znaczy że masz owulację i jest możliwość zapłodnienia ta wyższa temp utrzymuje się az do @ przed sama @ może spadać i tak w kółko jezelli nie zauważysz u siebie skokó tem znaczy że nie owulujesz czyli nie masz dni płodnuych z tym że skoki temp są ngłe czyli że np masz 36.6 cały czas a nagle nie z tad nie zowąd wywala 37,2 i 3 dni takiej wyższej temp oznacza że maiłaś dni płodne ale temp ta musi byc wyższa od pozostałych conajmniej 3 kreski. Moja rada jeśli planiujesz dzidziusia to kochaj sią z mezem co drógi dzień przez cały msc. w tym czasie mąż i ty unikajcie palenia papierosów, dużo się bawcie pijcie i róbcie co chcecie byle nie myślcie o ciąży a napewno się uda. Ja starałam się dwa lata tak bardzo chciałąm mieć dziecko że nie mogłam o niczym innym myśleć dopiero jak wyluzowałam zaczełam chodzić z męzem na imprezy i przestałam myśleć o tym jak bardzo chce mieć dzieckko wtedy nam się udało, zaczełam korzystać z rzycia, piłam alkochol kiedy chciałam nie myslac a moze jestem w ciazy itp i wtedy kiedy przestalam sie pilnowac i skonczylam z wymyslami typu nie pije bo planuje dziecko i moze jestem w ciazy nie pale bo moze jestem w ciazy zaszlam w ciaze w msc w ktorym zaszlam w ciaze wypilam ogromne ilosci alkocholu i wypalilam ogromne ilosci papierosow zarzywalam tabl przeciw bolowe i gdy test wyszedl pozytywnie poprostu sie zalamalam bijac sie z myslami bo mnustwo wypilam i wypalilam cygarow moi znajomi mowili mi co się martwiesz ze wypilas jak go z ciebie wyciągną bedzie pieknie spiewal i prawde mowiac tak bylo urodzilam syna 12 sierpnia i w momecie kiedy go wyciagli ze mnie orazu plakal nie potrzebowal tzw klapsa w dupe zeby nabral oddechu teraz ma 4 msc Pozdrawaim serdecznie i jesli sie starasz poprostu przestan wierzyc w pozycje typu nogi do gory bo to nic nire daje poprostu przestan o tym myslec kochaj sie z mezem co 2 dzien i wyluzuj baw sie zyciem i miej w nosie wszystko a napewno sie uda jesli jestes zdrowa kobieta buzki

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,
nie odzywałam się doś długo ale bylam bardzo chora, cały czas leżałam i nie wychodziłam z łóżka.
A co do mojej wizyty to bardzo dobrze, teraz to juz jest 10 tydzień i wzwiązku z tą chorobą musze dużo wypoczywać.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Hey Dziewuszki:)
To może i mnie przygarniecie,co?Drugi cykl staranek...23dc dzisiaj,ale testowała będę ewentualnie około 40dc dopiero:(Od paru dni mam duży ból sutków przy dotknięciu i koniec moich objawów(o ile jest to objawem).No i ból brzucha,nie wiem czy to jajniki,bo ja nie wiem gdzie one sa tak dokladnie:)Moze Wy wiecie??Bo mnie boli tak jakby wyrostek z prawej strony:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, a jak bardzo powinna byc podwyzszona temp jak sie zafasolkowalo??

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]