Dzisiaj jest pn paź 15, 2018 10:14 pm


Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: pt cze 22, 2007 8:35 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn maja 07, 2007 11:28 am
Posty: 2350
Lokalizacja: Warmia i Mazury
na moim teście też kreseczka była jasna :) i delikatna... GRATULUJE jeszcze raz :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Post: sob sie 11, 2007 7:13 pm 

Rejestracja: sob sie 11, 2007 7:07 pm
Posty: 1
ja mam napisane tak

Beta hCG <0.100mIU/ml [-5] wartosci referencyjne

moze mi ktos napisac czy jestem czy nie bo nie rozumiem tego...


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: ndz sie 12, 2007 10:53 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 07, 2007 6:21 pm
Posty: 1102
seska pisze:
ja mam napisane tak

Beta hCG <0.100mIU/ml [-5] wartosci referencyjne

moze mi ktos napisac czy jestem czy nie bo nie rozumiem tego...


nie jestes

_________________
Obrazek
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: pt sie 24, 2007 8:21 pm 

Rejestracja: pt sie 24, 2007 7:34 pm
Posty: 1
Witajcie :D

Mam pytanie, zrobiłam w ubiegły piatek badanie krwi beta hcg wynik wyszedł 200 mIU/ml teraz po 6 dniach powtórzyłam i wyszło 354,91.
Wszystko wskazuje na 3 tydzień ciąży. Martwi mnie jednak, że pęcherzyka widac na usg nie było :cry:


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sob sie 25, 2007 9:10 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn maja 07, 2007 11:28 am
Posty: 2350
Lokalizacja: Warmia i Mazury
za szybko u mnie lekarz zobaczył dopiero w 6TC :) gratuluje


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czw sie 30, 2007 2:17 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn lip 09, 2007 11:36 am
Posty: 1921
Lokalizacja: mazowieckie
Podaje normy mojego laboratorium:

Obrazek

_________________
Obrazek

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: pt sie 31, 2007 11:08 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz lip 29, 2007 10:10 am
Posty: 2678
a takie są normy z mojego laboratorium hm chyba trochę inne?!
Obrazek

_________________
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: pt sie 31, 2007 3:53 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 07, 2007 6:21 pm
Posty: 1102
w kazdym laboratorium sa inne normy

ale wyniki zazwyczaj nie rodza watpliwosci
jak ktos ma 0,123 itp to ciazy nie ma
jak ma kilka albo kilkadziestat jednostek powyzej 0 to ciaza jest
wielkiej fizlozofii nie da sie tu wymyslec :-)

_________________
Obrazek
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wt wrz 04, 2007 1:57 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn lip 09, 2007 11:36 am
Posty: 1921
Lokalizacja: mazowieckie
Mi w ciagu 6 dni becia wyrosla z 1036 na 8219.

Podobno tak szybko rosnie na dziewczynke.. i z blizniakami?

Jutrzejsze usg powinno rozwiac troche watpliwosci :)

_________________
Obrazek

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wt wrz 04, 2007 4:33 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz lip 29, 2007 10:10 am
Posty: 2678
Tusiaczek coś dla Ciebie kalkulator hcg
http://babymed.com/tools/pregnancy/hcg

_________________
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: śr wrz 05, 2007 11:08 pm 
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Rejestracja: wt sie 07, 2007 12:15 pm
Posty: 3500
Aga-30 pisze:
Witajcie :D

Mam pytanie, zrobiłam w ubiegły piatek badanie krwi beta hcg wynik wyszedł 200 mIU/ml teraz po 6 dniach powtórzyłam i wyszło 354,91.
Wszystko wskazuje na 3 tydzień ciąży. Martwi mnie jednak, że pęcherzyka widac na usg nie było :cry:


Dzisiaj sie dowiedziałam, że maleńki pęcherzyk widac dopiero od ok. 1500 mIu/ml, a od 7500 widać malutki zarodek.

Więc nie martw się, że nie było nic widać... to jeszcze za wczesnie :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pt wrz 07, 2007 9:18 am 

Rejestracja: pt wrz 07, 2007 8:59 am
Posty: 1
Lokalizacja: śląsk
Witam!
Jestem na forum po raz pierwszy.Prawdę mówiąc po wczorajszej wizycie u ginekologa nie wiem co mam ze sobą zrobić.Psychika mi wysiada.Poszłam na wizytę w celu potwierdzenia ciąży.Ostatnia @ była 22.lipca.Wynik testu pozytywny.jednak podczas badania usg lekarz NIC! nie widział.Wysłał mnie do laboratoium na pobranie krwi.Wynik beta HCG-1723.Nie wiem już co o tym myśleć.czy to może oznaczać ciąże pozamaciczną???Na kolejne badanine krwi i z wynikim kazał przyjść za tydzień.
Proszę o jakieś opinie.
Pozdrawiam


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: pt wrz 07, 2007 3:12 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn lip 09, 2007 11:36 am
Posty: 1921
Lokalizacja: mazowieckie
Dzięki Basiu :)

Informuje uprzejmie, ze mam jedną fasolkę.

Przy becie ponad 8000, widac bylo tylko pecherzyk 4mm jakby z czyms w srodku, ale ginek uznal ze to i tak za wczesnie, ze to moze byc zarodek ale i cialko zołte. Mam wrocic za tydzien, powinno byc juz wszytsko widac.

_________________
Obrazek

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wt wrz 18, 2007 8:47 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt wrz 11, 2007 9:40 pm
Posty: 92
Lokalizacja: podlasie
Hej dziewczyny powiedzcie prosze bo widze ze się dobrze znacie...
mój wynik to beta hcg 13,32mlU/ml czy dobrze myślę sądząc ze to jakis 3 tydzien ??

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czw wrz 20, 2007 10:33 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw wrz 20, 2007 7:55 am
Posty: 3166
Lokalizacja: Wągrowiec
Becia28 pisze:
Hej dziewczyny powiedzcie prosze bo widze ze się dobrze znacie...
mój wynik to beta hcg 13,32mlU/ml czy dobrze myślę sądząc ze to jakis 3 tydzien ??
ja mam 15.05 babka w labo powiedziała mi że wygląda to na 3 tydzień ale wg. mnie to 4
kurcze ale ciegle sie motam jak sie to liczy te tygodnie: od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czy od zaplodznienia??

_________________
Obrazek

Jazda Na Motocyklu Jest Najprzyjemniejszą Rzeczą Jaką Można Robić W Ubraniu!!!


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sob wrz 22, 2007 10:43 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: ndz lip 29, 2007 10:10 am
Posty: 2678
liczy się od pierwszego dnia ost.miesiączki.. jeżeli ma sie dłuższe cykle to zazwyczaj ciąza jest młodsza np o tydzien :) wiec po co sie stresowac tymi tabelkami z laboratorium? ;)

_________________
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wt wrz 25, 2007 8:30 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt wrz 11, 2007 9:40 pm
Posty: 92
Lokalizacja: podlasie
czyli ja juz wiem ze tydzien temu zrobiona beta 13.32 to ciąża..... poniewaz wczoraj znowu zrobilam czyli tydzien po i beta juz 576,75 :) :brv:

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wt wrz 25, 2007 12:19 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw kwie 12, 2007 9:01 pm
Posty: 446
Becia28
Obrazek

_________________
Obrazek

Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wt wrz 25, 2007 4:00 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt wrz 11, 2007 9:40 pm
Posty: 92
Lokalizacja: podlasie
Dzieki wielkie Karinko:) w koncu sie udalo:)

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Post: czw wrz 27, 2007 5:28 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt wrz 18, 2007 7:12 pm
Posty: 3654
czesc dziewczyny,mam hcg 2,0mlU/ml,czy to oznacza ze moge byc w ciąży?? :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 93  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Antykoncepcja - Bezpłodność - Planowanie ciąży - Objawy ciąży - Test ciążowy - Ciąża - Ciąża bliźniacza - Termin porodu - Objawy porodu - Poród - Laktacja - Niemowlę - Karmienie niemowląt - Macierzyństwo - Psychologia - Przepisy kulinarne - Uroda

Jeżeli podoba Ci się nasz serwis, poleć go innym. Wklej nasz button lub link na swojej stronie

Forum ciąża


Friends Pliki cookies