Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:55 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Od początku marca do tych dni niby to płodnych minęło w zasadzie 2 miesiące, więc... (chociaż nie wiem może to trzeba z kalendarzem w ręku te3m-ce)
Ale to nie zmienia faktu, że dziś jest 27 dzień i nie mogę powiedzieć ile jest po terminie@ bo nie wiem kiedy ona ma przyjść mierzyłam temp. wczoraj rano w pochwie była 36,8 dziś 37
(a ciała wczoraj 36,6 a dziś 37)
I myślę tak nad śluzem. Bo na bieliźnie praktycznie nic nie ma ale jestem w środku tak raczej naoliwiona i w wejściu do szyjki widac biały gęsty mało rozciągliwy trochę klejący się śluz ale jest tylko w środku i nie jest go dużo.

Czytałam, że to właśnie między innymi objaw ciąży ale też, że bywa tak przed okresem jak to jest u was?? z tym śluzem ?? ( bo ja wcześniej nie zwracałam uwagi
Jaka jest temperatura ciała w ciąży czy nie ma ona znaczenia (ważna jest tylko ta wewnątrz??)
Czytałam stare posty ale nie moge znaleść konkretnej odpowiedzi
Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi...
(strasznie się nakręciłam przez ten śluz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: czy to ciąża?
Awatar użytkownika

Witajcie Kochane! mam pytanie - ostatnią @ miałam 15 kwietnia, od tamtej pory kochałam się pare razy ze swoim chłopakiem bez zabezpieczenia ale był to stosunek przerywany. do dzisiaj nie dostałam okresu, a raczej miałam regulrnie co 29-30 dni, robiłam test- nie potwierdził ciąży, ale zastanawiam się czy mogło mieć wpływ na mój cykl stosowanie tabletek Adipex? (tabl odchudzające, wzięlam tylko 5 szt i kuracje zaczęłam w 6 dniu opóźnienia @). słuchajcie- wiecie coś na ten temat? a może to jednak ciąża? nie ma czas iść do lekarza niestety, bo barzdo dużo pracuję. prosze o rady i sugestie, pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No cóż cztałam pisałam ale nie dostałam żadnej odpowiedzi żadnej z was oprócz "gapcio" dziś zrobiłam test bo mój facet zaczął się już denerwować jest jedna grubaśna i druga trochę jaśniejsza ale widoczna więc mam nadzieję, że test się niemylił. Jutro robię drugi test a potem szukam ginekologa bo jestem za granicą więc nie wiem gdzie go szukać.

Buziaki i powodzenia wszystkim starających się
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanna1980 to ciesz się i po cichutku Ci gratuluje
Dziewczyny na formum pisały, że test może się mylić tylko w jedną stronę, jak raz wskaże dwie kreski nawet drugą jaśniejszą to prawdopodobnie jesteś w ciąży....... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Witajcie dziewczyny
Czytam wasze wypowiedzi i dochodzę do wniosku że mam ten sam problem. W zeszły czwartek powinnam dostać @ ale do dzisiaj jej nie widać. Boli mnie brzuch i piersi oraz mam mdłości i zgagę wszelkie objawy ciąży. W piątek zrobiłam test ale wieczorem był negatywny, dzisiaj powtórzyłam z samego rana i również jest negatywny :( czy jest jednak możliwość żebym była w ciązy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

gapcio Mam taką nadzieję, że to działa w jedną stronę i nie może być inaczej niż fasolka. Ale ciągle mam wątpliwości: Wczoraj bolał mnie tak mocno brzuch jakbym miała@ ale było czysto. Boję się, że przyjcie ta małpa i wszystko zepsuje. Mam teraz wrażenie,że taki ból brzucha albo głupie kichnięcie może zabić maleństwo. Mąż kupił drugi test bo mam mieszane uczucia to nasza pierwsza próba i czyżby udana?? ale nie wiem ile mam czekać do jurta czy później? Co myślicie?/

Na forum czytałam wiele postów o kilkumiesięcznych a nawet kilkuletnich nieudanych próbach a my pierwszy strzał? Zbyt piękne żeby było prawdziwe, no ale jednak ta blada kreska jest. Jestem dobrej myśli - Przynajmniej próbuje! I jestem bardzo szczęśliwa! Chciałabym, żeby wszystkie kobitki na forum i w ogóle miały już za sobą ten stres testowania, który zdezorganizował mi życie (o niczym innym nie mogłam myśleć) i miały II kreseczki, choć wiem, że na tym stres się nie kończy bo sama teraz o tym bardzo dobrze wiem, a myślałam, że będzie inaczej. Choć już jestem trochę spokojniejsza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny napiszcie mi jak to jest z tym zatwardzeniem u was na samiuskim poczatku ciazy...
boli was podbrzusze tez????tak az wrecz kluje???
mnie tak dzisiaj zaczelo bolec ze nie moglam wstac...wogole edwo co sie poruszam...mam gazy i straszne wzdecia..wiem ze nie ma co sie doszukiwac zadnych objawow...ale ja sie od swoich odpedzic nie moge:):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

palusinka88 pisze:
dziewczyny napiszcie mi jak to jest z tym zatwardzeniem u was na samiuskim poczatku ciazy...
mnie tak dzisiaj zaczelo bolec ze nie moglam wstac...wogole edwo co sie poruszam...mam gazy i straszne wzdecia..wiem ze nie ma co sie doszukiwac zadnych objawow...ale ja sie od swoich odpedzic nie moge:):)

pij przed wstaniem z łóżka szklankę niegazowanej wody.

Zaparcia mogą być objawem ciąży, ale przecież nie muszą :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Objawy ciąży
Awatar użytkownika

Hej widzę, że nie jestem sama. Oprócz większych piersi i troszkę bolących to nawet bym nie wiedziała, że jestem w ciąży. Ale z drugiej strony te większe cycuszki to mi się podobają :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maleńka pisze:
palusinka88 pisze:

pij przed wstaniem z łóżka szklankę niegazowanej wody.

Zaparcia mogą być objawem ciąży, ale przecież nie muszą :wink:

wiesz ja ogolnie nigdy nie pije gazowanej wody ani zadnych napojow...nawet soki przestalam pic...tylko woda niegazowana..
ale to cholerka nic nie pomaga!!!czuje sie jakby mnie ktos skopal...serio..tylko nie w brzuchu tylko w podbrzuszu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WITAM
moje drogie od paru dni zaraz po owu jakeś 3-6dni zaobserwowałam u siebie cos dziwnego w postaci biłego sluzu dzis jest bardziej wodnisty czuje sie dziwnie jak bym miała infekcje(nigdy jej nie przechodziłam)czy to moze być pierwszy zwiastun mojej upragnionej fasolci mam jeszce udezenia goraca w twarz :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja od 5 dni mam kłucie w okolicy szyjki az czasami przysiadam z bulu.to jest moj 25 dc hyba jakies horubsko mnie dopadło :twisted: albo co? :roll: ale wymaz mam prawidlowy bo 2 mechy temu mialam badania.aha i sluz jest gesty bialy.A szyjka cofnela mi sie tak do tylu ze niemoge jej wogule siegnac :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ???

moje objawy:
1. nudnosci szczegolnie rano i wieczorem
2. zgaga towarzyszaca caly dzien
3. bolace piersi i zaczerwienione sutki
4. zawroty glowy
5. zmeczenie i sennosc
6. bole w podbrzuszu szcegolnie prawy jajnik
7. zmienne nastroje
8. temperatura w pochwie 37,5
9. no i to "przeczucie" , ze tym razem bede mama :D

mam 35 lat i wiem, ze moga byc jakies komplikacje ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :D
poczekam na zrobienie testu jeszcze z pare dni :?
trzymajcie kciuki...bardzo chce byc MAMA !!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja tez nie wiem czy jestem w ciazy czy nie... w sumei teraz to mi nie odpowiada zebym byla:( ale @ mi sie spoznia juz 2 tygodnie, tez mialam nudnosci i zgage.... i jadlam po nocach.... ale robilam testy i wszystkie negatywne.... wiec nie wiadomo jak to bedzie:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moze troche panikuje... kochalam sie z moim chlopakiem w ostatni dzien okresu czyli 5 dc. dzisiaj mija juz 6 dzien od stosunku. Czy mozna bedzie juz za jakies 2 dni wykryc ciaze? Mimo ze to prawie u mnie nie mozliwe to bardzo sie boje:/ :cry: nie chce miec dzieci . Dodam ze dzisiaj dostalam temperature 37,8 (troche boli mnie gardlo) czy to mozliwe ze jestem w ciazy? pomoozcie prosze jak najszybciej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zzzzmmmmnnnn wątpię że jesteś w ciąży, nie masz co panikować....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardzo bym chciała aby moje objawy potwierdziły Kruszynke..jestem po stracie prawie 3 miesiace i od tego cyklu zaczelismy starania.
Moje objawy zaczęły się bardzo szybko - 5 dni po intensywnych staraniach:
-nudności-czasami na zapach a czasami ot tak sobie,
- silne bóle w dole pleców i czasami cmienie w dole brzucha aż muszę się położyć lub usiąść,
- bolą mnie piersi, nie bardzo ale je czuje (są jakby cięższe i tkliwe)
- niezbyt wielka ochota na jedzenie,
- czasem zakręci mi się w głowie
- temp 36,8
test zrobiłam 3 dni temu ale wyszedł negatywny, teraz jest 21 d.c. i chciałabym aby te objawy potwierdziły się..
Ostatnim razem też test nie wyszedł od razu, dopiero kilka dni po terminie @ ale miałam takie same bóle w dole pleców ale też większe zawroty głowy..
Jak myślicie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zapomniałam napisać że jest dużo białego śluzu..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

5 dni po zapłodnieniu to chyba za wcześnie, żeby mówić o objawach ciąży :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No niby tak ale.. skąd takie objawy? ja co do swoich przeczuc mam coraz bardziej poważne podejście. Niestety przeczułam że coś jest nie tak z moją poprzednią Kruszynką (bez innych objawów) :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]