Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:55 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,
Dziewczyny mam pytanie...Ostatnią miesiączkę miałam 1 kwietnia, dziś jest 9 maja i nic nie wskazuje na to że miałabym dostac..Co prawda mam bolące i nabrzmiałe piersi i brzuch mi się zrobił dziwnie twardy i nabrzmiały...czy to może być ciąża? Kiedy powinnam zrobić test ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moim zdaniem test mozesz zrobic juz dzisiaj .......... testy moga wykryc ciaze juz nawet 7-8 dni po zaplodnieniu a z terminow o jakich piszesz to juz Ci sie troche spoznia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No spóźnia mi się i to sporo...Dzięki..Zrobie jutro rano teścik...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej czy to możliwe że przy ceklu miesiączkowym nieregularnym od 28 do 43 dni (taka różnica ), mogę mieć owulacje około 8 dnia cyklu??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny
mam problem. 15 kwietnia dostałam okres... a raczej plamienie.. trwało 4 dni, ale w ciągu dnia wymieniałam tylko jedną podpaskę...
na przełomie marca i kwietnia kochałam się z moim chłopakiem... staramy się o dziecko już od roku...
to plamienie przyszło po 33 dniach od ostatniej miesiączki... zwykle zawsze miałam cykle 28 dniowe. nie miałam żadnych objawów zbliżającego się okresu.
zawsze przed ok tydzień piersi bardzo mnie bolały i wtedy nic...
zero bólu. teraz sytuacja sie powtarza... za 2 dni mam dostać okres i znów ani śladu bólu piersi. a zawsze co najmniej 10 dni wcześniej bolały.
nie wiem czy jest sens kupowania testu.
proszę o pomoc...
po tym seksie na przełomie marca i kwietnia nie kochaliśmy się już...
myślicie, ze jest szansa na ciążę???
wczoraj miałam dużo takiego białego śluzu, a nigdy przed @ oprócz bolących piersi nie miałam...
pobolewa mnie też brzuch trochę, dół tylko i jest taki pełny...
jak myślicie???
ten śluz i ból może oznaczać ciąże???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny;) Nie zrobilam testu..Jakos zabraklo mi czasu...pare dni temu dostalam niby @ ale trwala ona 4 dni i raczej mialam brazowe uplawy z delikatnym krwawieniem...Zwykle okres mam 6-7 dni i mam bardzo obfity..Nie wiem co myslec o tym...Nigdy tak nie mialam..:( Bardzo bym chciala byc w ciazy...Boje sie zrobic testu zeby sie nie zawiesc:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam pytankooo: hmm biore teraz tablety cyprest drugi miesiac...wczesniej bralam rok tabletki... no teraz ani 1 tabletka nie pomyliła mi sie jak na razie ni nic...wszystko jest lus... 5 dnia po okresie moj facet konczyl we mnie...czy sa jakies obawy by moglo cos byc nie tak?> do konca opakowania mam 2 tabletki jeszcze...ale nie pokoją mnie mocne bóle jajników ktore mialam w tym miesiacu i kluvie pod piersia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KaskaJ. Witaj mam pytanie czy się cos u Ciebie wyjaśniło ponieważ mam podobny problem do twojego otóż w tym miesiacu @ przyszła 2 dni pozniej i tez trwała krócej tj tylko 2 dni jesli to można nazwac @ bo wygladało jak plamienia wiec nie wiem co o tym myslec
Piersi zawsze mnie bolały ok 10 dni przed@ a tym razem tylko sie powiększyły ale bez bólu i o co chodzi... :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny! Ja myślę, że najlepiej będzie jak jednak zdecudujecie sie na zrobienie testu :) Po co się głowić, testy nie są aż tak drogie a o ile spokojniejsza głowa potem... Życzę pozytywnego wyniku tym które na niego liczą!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie! bardzo prosze o odpowiedz: w 21 dc zrobilam test- wyszły dwie kreski ale jedna taka slabiusieńka. na drugi dzień dla potwierdzenia zrobilam wieczorem i wyszla jedna kreska. więc o co chodzi z tymi kreskami? wiem ze to za wczesnie na testy, ale czy nawet slabiuska druga kreska potwierdzi raczej ciążę?? teraz mam 24 dc (cykle 28-35)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lully pisze:
witajcie! bardzo prosze o odpowiedz: w 21 dc zrobilam test- wyszły dwie kreski ale jedna taka slabiusieńka. na drugi dzień dla potwierdzenia zrobilam wieczorem i wyszla jedna kreska. więc o co chodzi z tymi kreskami? wiem ze to za wczesnie na testy, ale czy nawet slabiuska druga kreska potwierdzi raczej ciążę?? teraz mam 24 dc (cykle 28-35)

Rano wyszła Ci druga kreska bo stężenia HCG w moczu było większe niz w moczu wieczornym :D Zrób sobie test dla potwierdzenia również z porannego moczu a wieczorem (dzień przed testem) po godzinie 18 nic już nie pij (w tedy stężenia HCG będzie większe) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Dawno nie pisałam ale może dlatego, że cały czas ganiam. To na uczelnie to do pracy. Dzień mam wypełniony po brzegi.
U mnie ogólnie wszystko dobrze. Byłam na badaniach krwi i moczu. Niestety okazało się że przeszłam toksoplazmozę i musiałam zrobić dodatkowe badania na przeciwciała na szczęście wynik był negatywny. Morfologię mam świetną tak określiła to pani doktor pewnie dla tego, że cały czas biorę centrum materne. Przepisała mi duphaston, podobno żeby ustąpiły mi bóle brzucha (nie wiem czy dlatego dostałam ten lek), ale w ulotce wyczytałam, że głównie się go stosuje na podtrzymanie. Czasem jestem chyba przewrażliwiona :) Ale do rzeczy. Obecnie jestem w 11 tygodniu. Przed wczoraj(piątek) zauważyłam, że mam brunatne upławy. Może to za dużo powiedziane zauważyłam ciemne zabarwienie na bieliźnie. Przeraziłam się. Właśnie wyjeżdżałam do Krakowa z domu. Po przyjeździe od razu pobiegłam do łazienki, na szczęście już nic nie był. Wkładka była czysta. Nie bolał mnie brzuch i nie czułam się źle. Na drugi dzień wybrałam się z mamcią do miasta i może niepotrzebnie. Chodziłyśmy 5 godzin (oczywiście z przerwami) zaczęłam się źle czuć więc wróciłyśmy do domku. Poszłam do łazienki zauważyłam znów ciemne zabarwienie. Położyłam się. ustało pod wieczór już nic nie było. Dziś rano od czasu do czasu bolał mnie brzuch ale na szczęście żadnego plamienia nie było i jak na razie nie ma. Mąż mnie uspokaja i mówi, że to na pewno z przemęczenia i że muszę sobie troszkę pofolgować.
Nie wiem czy któraś z Was miała podobne zdarzenie? Bardzo Was proszę o jakieś parę słów, może ktoś mi coś podpowie.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam Was gorąco :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniolekiwcia pisze:
Witam!
Dawno nie pisałam ale może dlatego, że cały czas ganiam. To na uczelnie to do pracy. Dzień mam wypełniony po brzegi.
U mnie ogólnie wszystko dobrze. Byłam na badaniach krwi i moczu. Niestety okazało się że przeszłam toksoplazmozę i musiałam zrobić dodatkowe badania na przeciwciała na szczęście wynik był negatywny. Morfologię mam świetną tak określiła to pani doktor pewnie dla tego, że cały czas biorę centrum materne. Przepisała mi duphaston, podobno żeby ustąpiły mi bóle brzucha (nie wiem czy dlatego dostałam ten lek), ale w ulotce wyczytałam, że głównie się go stosuje na podtrzymanie. Czasem jestem chyba przewrażliwiona :) Ale do rzeczy. Obecnie jestem w 11 tygodniu. Przed wczoraj(piątek) zauważyłam, że mam brunatne upławy. Może to za dużo powiedziane zauważyłam ciemne zabarwienie na bieliźnie. Przeraziłam się. Właśnie wyjeżdżałam do Krakowa z domu. Po przyjeździe od razu pobiegłam do łazienki, na szczęście już nic nie był. Wkładka była czysta. Nie bolał mnie brzuch i nie czułam się źle. Na drugi dzień wybrałam się z mamcią do miasta i może niepotrzebnie. Chodziłyśmy 5 godzin (oczywiście z przerwami) zaczęłam się źle czuć więc wróciłyśmy do domku. Poszłam do łazienki zauważyłam znów ciemne zabarwienie. Położyłam się. ustało pod wieczór już nic nie było. Dziś rano od czasu do czasu bolał mnie brzuch ale na szczęście żadnego plamienia nie było i jak na razie nie ma. Mąż mnie uspokaja i mówi, że to na pewno z przemęczenia i że muszę sobie troszkę pofolgować.
Nie wiem czy któraś z Was miała podobne zdarzenie? Bardzo Was proszę o jakieś parę słów, może ktoś mi coś podpowie.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam Was gorąco :)

Te plamienia masz z powodu przemęczenia.... nie możesz tyle biegać i żyć tak aktywnie jak przed ciążą... musisz jak najwięcej leżeć i chodzić tylko w ostateczności....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Cześć

Witam, jak wszystkie na tym forum, zadaję sobie pytanko czy nie jestem aby w ciąży. Okres mi się spóźnia, narazie 2 dni, non stop chodzę siusiu, mam częste ataki duszności, dziwnie nabrzmiały brzuszek i dziwne przeczucie ze jestem w ciąży. Ciekawe ??? Za miesiąc wychodzę za mąż, ale i tak już bym nie chciała dostac okresu. Mój przyszły mąż też bardzo pragnie mieć już dziecko więc było by super jak by się okazało ze będziemy rodzicami. Trzymajcie kciuki...

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

FunkyGirl-----
dziękuję za radę!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam.
Dziękuje Ci za odpowiedz!
Tez tak sobie pomyślałam. Tylko czasem mój styl życia nie pozwala na leżenie. Uczelnia, praca, dom, czasem się nie da leżeć!
Będę się starała odpoczywać jak tylko będę mogła. :D
Pozdrawiam gorąco :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: Cześć

Ewelina 25 pisze:
Witam, jak wszystkie na tym forum, zadaję sobie pytanko czy nie jestem aby w ciąży. Okres mi się spóźnia, narazie 2 dni, non stop chodzę siusiu, mam częste ataki duszności, dziwnie nabrzmiały brzuszek i dziwne przeczucie ze jestem w ciąży. Ciekawe ??? Za miesiąc wychodzę za mąż, ale i tak już bym nie chciała dostac okresu. Mój przyszły mąż też bardzo pragnie mieć już dziecko więc było by super jak by się okazało ze będziemy rodzicami. Trzymajcie kciuki...

Pozdrawiam

Witaj Ewelinko.
Wiem, że bardzo chciałabyś już mieć swoją fasolkę i że czasem to pragnienie jest tak silne, że nie można o niczym innym myśleć. Życzę Ci tego z całego serca.
Co do twojego pytania to przede wszystkim zrób sobie test za jakieś 5 dni, bo najlepiej robić je po tygodniu spodziewanej miesiączki wiem bo sama robiłam 3 i dopiero ten po tygodniu wyszedł pozytywny.
Jeżeli okres miałaś regularnie to może to świadczyć o ciąży ale są tez inne różne przyczyny spóźniania się okresu. Najlepiej zrób test i udaj się do lekarza. Wtedy okaże się czy to jest "to" na co tak długo czekaliście.
Trzymam za Was kciuki.
Odezwij się jak już coś będziesz wiedziała.
Pozdrawiam gorąco
Iwona

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Niestety

Witam, :( no niestety pośpieszyłam się z dzisiejszą wypowiedzią... dzidzi nie będzie ale już po ślubie czyli za miesiąc zaczynamy się naprawdę starać. Mam nadzieję ze się uda.

Pozdrawiam
Ewelina :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: objawy ciąży
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny, czytam wasze objawy i już zgłupiałam, więc postanowiłam napisać jak jest ze mną. Otóż od czerwca zeszłego roku zaczęłam brać Novynette ale od marca już nie biorę,bo chcemy mieć z mężem dzidziusia. Gdy przestałam brać tabl. to 10 kwietnia dostałam okresu, potem następny 29kw. Zanim zaczęłam brać tabletki miałam bardzo rozregulowany cykl 29-38 dni. Ale jak odstawiłam tabl. to odstęp między jedną@ a drugą był 20dni więc obliczyłam se mniej więcej (nie wiem czy dobrze) następną owu na 8-10 kw. zbliżenia miały miejsce 7,8,9,10,11,12,13 no i dziś jest 25 dzień i gdzie jest @? miałam tydzień temu kłucie w jajniku złe samopoczucie jestem senna nic mi się nie chce, bolał mnie brzuch jak na @ ale trochę (teraz całkowita cisza!), nie ciągnie mnie do czekolady (którą uwielbiam) temp była wyższa niż zwykle o 2 kreski tylko z piersiami nic mi się nie dzieje i to sprawiło, że zgłupiałam a i brzuch mam spuchnięty. Ostatnie dni non stop mam uczucie "mokra" biały śluz raczej nie ciągnący się szyjka nisko raczej. Powiedzcie jaki jest śluz po zapłodnieniu i jak to jest z tym odstawieniem tabl. czy teraz wróci cykl 29-38
Piszecie, żeby test zrobić po spodziewanej @ ale teraz nie wiem kiedy ona ma być? Nie chcę zbyt się nastawiać ale chciałabym żeby to była fasolka. Napiszcie co o tym sądzicie :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Joanna1980 radziłaś sie lekarza czy nie musisz robić przerwy po odstawieniu tabletek minimum 3miesiące żeby organizm wrócił do normy???Tak niby potocznie krąży opinia.Ja też brałam te same tabletki ale odstawiłam je 1,5 roku temu żeby się nie truć i pytałam wtedy pani doktor co by było gdybym od razu zaszła w ciąże (chociaż staramy się dopiero teraz)ale chciałam wiedzieć czy jakoś szczególnie musimy uważać, to doktor mi powiedziała że nie trzeba robic przerwy bo jeżeli organizm sie rozregulował to po prostu nie zajdziesz w ciążę.NA pewno po dostawieniu robiła usg piersi.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]