Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 1:46 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Czesc dziewczyny! Powiedzcie mi prosze czy to moze byc ciaza?? 1 kwietnia (19 dzien cyklu)mialam niewielkie plamienie.Potem9 kw. dostalam okres bardzo slbiutki(zawsze mam obfite).Teraz mam 21 dzien od tego @i jak do tej pory nie mialam owul, jajniki mnie pobolewaly, ale caly czas mam bialy sluz(ale raczej na sciankach),szyjka macicy jest rozpulchniona, od moze 1.5 tyg strasznie bola mnie piersi(tylko nie codziennie) i jest troszke zylek widocznych.jestem strasznie rozdraznionai troszke schudlam bo nie moge jesc(ale nie wymiotowalam).dzisiaj mnie bolal brzuch podobnie jak na @ i czasami mnie zakulo w jajnikach.Zrobilam sobie test popludniu ale byl negatywny.Czy to moze byc ciaza i kiedy powtorzyc test zeby byl wiarygodny.Dziekuje za pomoc. POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

FunkyGirl poradz mi, o ile dobrze pamiętam Tobie test ciążowy nie wskazywał od razu w dniu spodziewanej @ że jesteś w ciąży, w którym dniu cyklu wyszedł Ci test pozytywnie i czy do tego czasu odczuwałaś jakies objawy ciążowe?????
Bo ja jestem dzisiaj w 31 dc, okres dostaje ostatnio co 28 dni, chociaż przesuwał mi się też do około 30 dni, robiłam test w niedziele ale wyszedł negatywny.......temperature mam 37,3 i pobolewający brzuch jak na @ ale nigdy nie bolał mnie aż tyle dni, a teraz pobolewa a @ nie ma
Więc poradz mi jak było w Twoim przypadku?????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny jak to jest w końcu bo już się gubię, najpierw występuje owulacja i dopiero po niej podnosi sie temperatura?????
To jak moge przewidziec że nadchodzi owulacja????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Innka, tabletki anty chyba nie całkiem tak działają...bo gdyby tak było, to jakim cudem kobieta w przerwie miała by @? i jakim cudem niektóre kobiety kiedy zapomną tylko jednej tabletki zachodzą w ciąże??nie wspominając o tym,ze są i takie, które nie zapominają, a zachodzą...

chyba nitk dokładnie nie wiem jak działają te tabsy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sara tabletki anty tak działają, że w czasie przerwy 7 dniowej na @ też jesteś zabezpieczona. Tabletki w swoim działaniu mają nie dopuścić do jajeczkowania taki jest ich cel. Wiadomo, że najpewniejszą metodą antykoncepcji jest wstrzemięźliwość ale tu nie o to chodzi. :roll: Każdy organizm jest inny i zawsze mogą wsytąpić wachania hormonalne które doprowadzą do ciąży nawet mimo regularnego zażywania tabletek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie ,zwracam sie dowas bo widze ze jestescie rewelacyjne w doradzaniu no i trafiacie zazwyczaj w 10!
mialam nie pisac zaczekac pare dni ,ale chce sie poradzic.Tak po krotce:staramy sie zmezem od sierpnia 2006 o dzidziusia,ja 3cykle temu i w zeszlym cyklu mialam plamienia poowulacyjne az do momentu miesiaczki.Obecny cykl pije ziolka(pokrzywa,krwawnik,przywrotnik)mialam pol dnia plamienia w 22 dniu cyklu.Robilam test owulacyjny i probowalismy w tych odpowiednich dniach.Teraz moje pytanie;@ miala przyjsc 3 dni temu pojawilo sie tylko plamienie,ktorego nie widac na wkladce ,zauwazylam go na papierku toalet.po sikaniu,ma kolor brunatny.Sprawdzilam napewno jest z pochwy .Pozatym boli mnie w dziwny sposob dol brzucha,nie jak na @ kluje, ciagnie.Biust boli jak dotkne.Temperat.nigdy wczesniej nie miezylam,teraz mam ok.37 do 37.3.
Jak myslicie moga to byc objawy ciazy??Wiem ze za wczesnie ,poradzcie,chodz dwa slowka.Pozdrawiam.PPAA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje objawy:
*humorki jak cholera;
* brak @;
* bolące piersi, strasznie bolące;
* brak apetytu (normalnie mam wielki :P);
*bezsenność (jestem strasznym śpiochem);
* odrzuciło mnie od papierosów i mojego kochanego piwa;
*bóle głowy;
no i

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!Biorę tabletki antykoncepcyjne od 3lat.Od miesiąca boli mnie jajnik.Od tego czasu wymiotowałam 2 razy.Nie wiem co jeść,nie mam na nic smaku.chętnie bym nic nie jadła.Jeszcze pojawiły sie rozstępy na piersiach,biodrach i po boku pośladków.Trzy dni temu jak skończył mi się okres zrobiłam sobie test i wyszedł negatywny.Do tego coraz bardziej i częściej mnie mdli.Nie mogę patrzeć na jedzenie i nie mam smaku na papierosy.Jednak cały czas biorę tabletki antykoncepcyjne i może dlatego mam okres?A czuje cały czas się jak bym miała dostać okres,bo boli mnie z tyłu w krzyżu.Czy to jest ciąża??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeszcze zapomniałam.chodzę do pracy i cały czas jestem nie wyspana,a najchętniej bym przespała cały dzień.Często bywam blada i zdenerwowana.Często jest mi gorąco, aż mam zarumieniona twarz jakbym miała gorączkę.Mam zmiany nastroju raz jestem wesoła, a na drugi dzien mnie wszystko wkurza i się czuje beznadziejnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No i oczywiście boli mnie głowa.Często czegoś zapominam.A nigdy mi się tak często nie zdarzało.Czy to możliwe,że zapomniałam wziąć jednej lub 2-Ch tabletek i to się wtedy stało??To musiało się wtedy stać kiedy wymiotowałam 1raz, mdliło mnie przez 2godziny po obiedzie wypiłam tylko pól piwa i szybko poleciałam do ubikacji.Myślałam, ze to zatrucie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale nie bolą mnie piersi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!

Mogłybyście mi powiedzieć czy to może być ciąża? Mam 18 lat. Do stosunku doszło 20 kwietnia i sprawdzałam na interii i wyszło że to jest dzień płodny, a robiliśmy to bez zabezpieczeń i w ten dzień straciłam cnotę. Okres dostałam wcześniej niż powinnam, ale zamiast 6-7 dni trwał 4 dni. Teraz leci mi jakiś biały śluz ciągle i swędzi mnie to troche. W brzuchu mi tak muli czasem. Cycki mam troche nabrzmiałe. Ciągle czuje się najedzona. Moge już sprobować zrobić test wogole jest w nim instrukcja obslugi? i ile to kosztuje? A jak mi to wyjdzie że jestem w ciąży dajmy na to to co ja mam zrobić dalej?

Pozdrawiam i prosze o pomoc

p.s. przepraszam że napisałam to tu i tam ale nie wiedzialam gdzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gapcio pisze:
FunkyGirl poradz mi, o ile dobrze pamiętam Tobie test ciążowy nie wskazywał od razu w dniu spodziewanej @ że jesteś w ciąży, w którym dniu cyklu wyszedł Ci test pozytywnie i czy do tego czasu odczuwałaś jakies objawy ciążowe?????
Bo ja jestem dzisiaj w 31 dc, okres dostaje ostatnio co 28 dni, chociaż przesuwał mi się też do około 30 dni, robiłam test w niedziele ale wyszedł negatywny.......temperature mam 37,3 i pobolewający brzuch jak na @ ale nigdy nie bolał mnie aż tyle dni, a teraz pobolewa a @ nie ma
Więc poradz mi jak było w Twoim przypadku?????

Sorry że tak późno :) Mi test wyszedł pozytywny dopiero w 39 dniu cyklu z porannego moczu... Tez bolał mnie brzuch tak jak na @, i czułam się dokładnie tak jakby @ miała lada moment przyjść - ale nie przyszla do dziś :wink: więc TRZYMAM KCIUKI :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki, ale niestety właśnie dzisiaj przyszła @

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Innka napisala "...malwina uważam, że próba oszukania Twojego partnera to nie jest najlepszy pomysł. Jeżeli macie swoje życie zaczynać od takiego kłamstwa to nie wróży najlepiej. Myślisz egoistycznie i nie bierzesz w ogóle zdania partnera pod uwagę. Potrafię zrozumieć, że masz potrzebę bycia matką ale również rozumiem, że Twój partner nie jest otowy na zostanie ojcem.
Mój mąż przez klika lat nie był gotowy mimo iż ja od dawna czułam potrzebę macierzyństwa. Uszanowałam to, mąż dorósł i teraz bardzo oboje chcemy mieć dziecko. Patrzę i słucham z rozrzewnieniem jego opowiadać o dzieciach, jego podejścia. Wierz mi, że warto było czekać.
Nie buduj swojego związku na kłamstwie. Zresztą i tak zrobisz jak będziesz uważać.
Życzę powodzenia..."
Nie do konca sie z Toba zgadzam Innka - ja tez szanowalam wole mojego meza, uwazalam ze o dziecko mozemy sie zaczac starac dopiero gdy oboje bedziemy tego chcieli i co :?: Moj malzonek dojrzewal do ojcostwa 8 lat a teraz sie staramy od pol roku i na razie nic. I ciagle sie boje ze nasz najlepszy czas minal. Gdybym mogla cofnac czas to z pewnoscia sama zadecydowalabym o rozpoczeciu staran o dzidzie - nie mowie ze od razu - uwazam ze rok, gora 2, moze facet sobie dojrzewac ale nie dluzej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kinga24, nie pisz dwóch postów pod rząd :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: udało się!

Cześć dziewczyny, Jestem to pierwszy raz . Moje pierwsze objawy to było puste odbijanie się ,podwyższone temperaturka 37.2.Najśmieszniejsze jest to że właśnie ten cykl uważłam za stracony bo nie miałam ani typowego śluzu płodnego, testy owulacyjne też wychodziły takie sobie. Dwa dni przed spodziewaną @ zobiłam test i wyszedł negatywny ale 2 dzień po spodziewanej , która nie przyszła poszłam na betę i Ciąża!574 jednostkia za 4 dni ponad 3000!termin mam na 20 grudnia. Wczoraj byłam na pierwszym usg i słyszałam bicie serduszka.to 8 tydzień. Musiałam się pochwalić. A tak w ogóle to żadnych objawów typu mdłości, zgagi .Jedyne co to chodzę wcześniej spać, łatwiej się denerwuję no i nie narzekam na brak apetytu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja miałam takie objawy ze....nie miałam zadnych praktycznie objawów :D
Prawdą jest że ogranizm każdej kobiety jest inny.
Jedynie co dało mi do myślenia to to że od czasu do czasu zakuł mi prawy jajnik i nic poza tym, wiec myślałam ze to na @.
Żebym nie zrobiła testu w zyciu bym nie pomyslała ze bede mamą :D
Dopiero po terminie @ zaczeły mnie pobolewać piersi i to tylko przy dotyku.
Zycze kazdej starajacej sie kobietce ujrzenia II pięknych kreseczek na teściku :D

Offline Wyświetl profil  

Gdy kończyła mi się miesiączka to wtedy zdecydowalismy ,że chcemy miec dzidziusia...To nie była decyzja z minuty na minute w stylu TERAZ ...NIE!!!! to juz było długo przed tym przemyślane.Jestesmy przed swoim weselem w sierpniu sie hajtamy ,przygotowania ida pełna para juz powoli :D .Gdy pierwszy raz mysleliśmy ,że chcemy bobaska to ,pomyslelismy ze okolo 3 miesiące przed weselem zaczniemy ,może bedziemy miec szczęście i jak bedziemy miec wesele to bede w 3-ecim miesiącu ciąży :) .Jednak mam kłopt ,bo jak wyżej wymieniłam ,że gdy kończyła mi si emiesiączka mwtedy pierwszy raz było do "środka" i na drugi dzień też,na nastepny dzien nie dużo ale pokazała mi si ewydzielina jak przeważnie kończy mi si emiesiączka ,tzn pokazała sie taka jasno-brązowa wydzielina.Czy to może coś oznaczać??.Mam tez uczucie mokrości ,choc nic na bieliżnie nie mam.Brzuch mnie boli czasami ,a niekiedy w okolicy jajnika dzióbnie.Co to może oznaczać??ni wiem czy to ważne ale teraz zuważylam ze częściej latam do ubikacji ,ale to moze nic takiego??czy po takim krotkim czasie moze sie juz pokazywać jakis objaw my zaczeliśmy 5 i 6 .Maj :)NO i zamieżamy dalej :) aż nam sie uda :)Zwracam sie do waś ,bo wiem ,że sa tu doświadczone kobietki ,mamuśki :).poradzcie mi cos.na to ...pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Hej. Witam wszystkich..... fajne forum i podobało mi się co piszecie ... 4 miesiące temu odstawiłam tabletki, trzy pierwsze miesiące uważaliśmy z mężem bo wszyscy radzili, że należy odczekać po odstawieniu tabletek - ale w tym cyklu przestalismy sie zabezpieczac-na razie tak spontanicznie - bez specjalnego kontrolowania czy jest to akurat dzień płodny czy nie ....... 2 dni przed spodziewana @ zrobilam test ale wyszedl negatywny - @ mialam w normalnym terminie chociaz byla troszke mniej obfita, mniej bolesna i trwala krocej o 2 dni (okolo 4 dni normalnego krwawienia) ..... myslalam ze sie skonczyla ale przez 5 kolejnych dni mialam niewielkie plamienia .......... i od kiedy zaczely sie te krwawienia zaczely mi sie dziwne bole narzadow rodnych - najczesniej klocie i takie skurcze bolace w okolicy prawego jajnika i jajowodu .......... dzisiaj jest 10 dzien cyklu (wczoraj jeszcze mialam te plamienia a dzisiaj jak na razie nie ) i od wczoraj caly czas mam mdlosci, boli mi glowa, nie chce mi sie jesc a ja lubie jesc i nie mam ochoty na kawe ktorej normalnie pije po 3 - 4 dziennie .......... czy to mozliwe ze mimo miesiaczki jestem w ciazy ?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]