Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 12:01 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam paniee,niedlugo czyli jutro dolacze nowe fotki

Ostatnio zmieniony śr kwie 04, 2007 5:03 pm przez joannaa32, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ponownie po dlugiej nieobecnosci-moje sprawy zdrowotne troszku sie wyklarowaly -czyli lekko podwyzszona prolaktyna i prawdopodobnie depresja zimowa -wiosna nastala a ja znowu mam swoja energie i zaczelam nowe staranka- 8 powinnam dostac @ ale moze niebedzie tej wredoty ,mam objawki typowo ciazowe::: a do tego dzisiaj to prosilam w czasie drogi mojego kochanego zeby stanol autem nawet na srodku drogi bo mialam takie mdlosci ze niewiem czy bym zdazyla otworzyc okno :shock: i do tego od paru dni mam taka zgage ze mam wrazenie ze wyjdzie mi cale jedzenie ta strona ,nawet jak sie czegokolwiek napije nic niepomaga nawet moje super tabletki od natkwasoty niedzialaja juz :evil: wykoncze sie normalnie .... czekam do niedzieli:Moze te swieta beda w tym miesiacu niespodzianka,maly prezent pod kruliczka :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ??

Mam pytanie.Biore tabletki i zawsze po zuzyciu opakowania, dostawalam miesiaczki. Teraz dostalam plamienia, a jeszcze nie skonczylam calego opakowania. Plamienie jest bardzo male,wystarczy wkladka. Oprocz tego mam:
- zawroty glowy
-nudnosci
-podwyzszona temperature
-nabrzmiale, bolace
piersi
-niechec do papierosow ( a jestem osoba palącą)
Czy to moga byc objawy ciazy?? Prosze o szybka odpowiedz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak moga to byc objawy ciazy ,jezeli np mialas rozwolnienie lub wymioty w czasie brania tabsow,ale bardziej prawdopodobne jet ze tabletki poprostu ci niepasuja ,ja np po pol roku brania tabsow dostalam plamienia ogulne zle samopoczucie robilam test za testem a potem jak odstawilam tabletki unormowalo sie pieknie ale zle samopoczucie zostalo miesiac w miesiac mam objawy ciazowe a ciazy niema.za to troszke wysoka prolaktyna i zaniski progesteron wedlug lekrza skutek tabsow.mam nadzieje ze troche pomoglam
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: .

Dziekuje bardzo za odpowiedz :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alez prosze bardzo mam nadzieje ze choc troszke pomoglam :D

Wiecie co dziewczyny ja mam caly czas podwyzszona temperature i niespada tylko rosnie po 1 stopien a chora w zadnym wypadku niejestem.
Amoze jednak tym razem sie udalo????? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam :)
biore tabletki od kilku lat - zawsze wszystko w porzadku tzn nawet cienia podejrzenia co do ciazy. 1 kwietnia (niedziela) wzielam ostatnia tabletke z opakowania, normalnie miesiaczke dostaje w czwarek rano. Dzisiaj poniedzialek, czyli kilka dni po terminie i nadal nic. W sobote zrobilam test - wynik negatywny. Pare dni temu bolaly mnie piersi, bardzo wrazliwe sutki, teraz raczej w normie. Powinnam dzisiaj rozpoczac nowe opakowanie tabletek ale chyba tego nie zrobie... Czy to moze byc ciaza?? Pedze jutro wieczorkiem do lekarza ale moze ktos sie odezwie dzisiaj - slyszalyscie o czyms takim wczesniej??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny - mam pytanko - zwlaszcza do Funky girl - @ spóźnia mi sie 8 dni, dwa testy wyszły negatywne (w 2 dniu i w 7 dniu po spodziewanym terminie @). Mam jeszcze szanse, ze ujrze II kreseczki??

od 2 tyg mam przemienne klucia jajników, gorzej sypiam (a zazwyczaj nic nie jest w stanie mnie w nocy obudzic), natomiast w dzien jestem zmeczona i senna...

wklejam mój wykresik temperatur w podpisie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkich. Wpadłam na to forum przez przypadek, ale bardzo mi się spodobało i tak już zostałam. Podoba mi się, jak się wspieracie i że nikt nie pozostaje bez odpowiedzi na swoje pytanie.
Przechodzę do sedna sprawy. Jeszcze nie mam dzieci. Z mężem wcześniej planowaliśmy tak za 2-3 lata, żeby się unormowało z pracą i z mieszkaniem. Ostatnio jednak stwierdziliśmy, że już nie chcemy czekać. To nasz pierwszy miesiąc starania się, jestem obecnie w 22 d. c. Kochaliśmy się dzień przed owulacja (tak mi się zdaje). Obecnie mam następujące objawy: nie mogę patrzeć na kawę (co w moim przypadku jest bardzo dziwne), boli mnie brzuch, piersi i dziwnie mi w żółądku, mam zawroty głowy, osłabienie, czuje się, jakbym miała podwyższoną temperature, ale jeszcze nie mierzyłam (muszę koniecznie dziś to zrobić). Mój brzuch jest jakby wzdęty. Ale może ja to sobie wszystko wmawiam? Nie mogę się doczekać terminu @ - mam nadzieję, że jej nie dostanę i będe mogła zrobić teścik. Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam wszystkich i ściskam serdecznie. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam...

miesiaczkuję regularnie...co 28 dni...
okres powinnam dostać 7 dni temu...
przez te 7 dniczekałam..ze to pewnie znów nie ciaza...i testu nie kupowałam..
zaczęło mnie boleć podbrzusze...kłuć bardziej niż bolec...jestem wiecznie zmeczona...mam mdłosci praktycznie przez cały dzien....

dziś kupiłam test..wyszło ze nie jestem w ciąży :(

czy test moze sie mylić?
keidy powinnam pojsc do ginekologa zeby być juz pewną...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mozesz miec za malo hormonu ciazowego i dlatego test wyszedl negatywnie :wink:
Proponowalabym zrobienie testu z krwi, daje 100% pewnosci :wink:

Pozdrawiam

(*) Aniołek 02.03.2009r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki!

Jestem tu nowa i z wielką ciekawością czytam Wasze pytania.
Jestem tutaj, bo sama nie mogę odpowiedzieć sobie na to pytanie, czy mogę być w ciąży?
Nie mam objawów, okres spóżnia mi się ok 2 tygodni, dopiero wczoraj zrobiłam test i był negatywny. Więc już sama nie wiem.,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pani parks Idź do ginekologa bo po 14 dniach test powinien już wyjść pozytywny (nawet jakbyś miała mało hCG w moczu)... Gin da Ci coś na wywołanie okresu (np. luteinę, i jeżeli jesteś w ciąży to okres po prostu nie przyjdzie)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Funky, najlepsze jest to, że nie mam w ogóle objawów, za kilka dni zrobię znowu test, a 18 jestem umówiona na wizytę. Dziwne jest to wszystko, bo raczej @ mi się nie spóżniał...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pani parks pisze:
Funky, najlepsze jest to, że nie mam w ogóle objawów, za kilka dni zrobię znowu test, a 18 jestem umówiona na wizytę. Dziwne jest to wszystko, bo raczej @ mi się nie spóżniał...

ale po dwóch tygodniach test raczej by już wyszedł.

Trzymamy kciuki :D

Offline Wyświetl profil  

Dziewczyny udało się! Jestem w piątym tygodniu ciąży!!! :D
Wczoraj byłam na dopochwowym badaniu USG. Pani ginekolog wykluczyła ciążę pozamaciczną. Jestem taka szczęśliwa. :D W maju kontrolne badania. Teraz chucham na siebie i dmucham żeby tylko maleństwo było zdrowe!!!
Trzymam za Was wszystkie kciuki baaardzo mocno.
Mam nadzieje, że niedługo każda z Was napisze na forum, że jest tak szczęśliwa jak ja!!!
Pozdrawiam serdecznie :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam was Wszystkie serdecznie,jestem tu nowa i mam nastepujace pytanie: czy moge byc w ciazy jesli od 3 dni strasznie püiecze mnie zgaga i nic mi na nia nie pomaga,mam bialy dosc gesty,nie lepki slus,i w brzuchu uczucie tak chodzby mi motyle lataly no i tak do poludnia straszne kucie w podbrzusiu tak chodzby przed
Cytuj:
ale jeszcze mam do niej czas.Dodam ze jestem 1 19 dniu cyklu, no i zawsze sie z mezem zabezpieczamy gumka ale raz bylo dosc dlugo bez nim gumka sie znalazlaß Bardzo bym sie cieszyla no ale jak nie to z mezusiem zaczniemy sie starac w sierpniu o naszego malutkiego paczusia kwiatu naszej milosci :D

Offline Wyświetl profil  

witam!kochalam sie z chlopakiem 1 dzien po okresie (to byl 7 dzien mojego cyklu)to byl moj pierwszy raz i stosunek trwal 3-4 minuty kochalismy sie bez zabezpieczenia i nie doszlo do wytrysku
dodaje ze moje cykle sa nieregularne ale raczej trwajace 30dni albo wiecej
po 2 dniach zaczelam odczuwac bol brzucha jesli mozna nazwac to bol bo jakis silny to bol nie byl i inny niz mam w trakcie miesiaczki
brzuch zrobil mi sie wzdety i twardy
po 10 dniach od stosunku bylam u ginekologa ale nic nie stwierdzil choc wydaje mi sie ze to bylo za wczesnie by cos stwierdzil
okres dostalam spozniony 3 czy 4 dni i objawy mialam takie jak zawsze tzn bol piersi i silny bol brzucha i wszystko byloby ok gdyby nie to ze juz drugiego dnia byl bardzo skapy a 3 i 4 to plamienie
wiec znowu powrocil strach ze moge bcy w ciazy
jakis objawow nie mam czasem mam wzdecia bol w krzyzu i glowa mnie dosc czesto boli
testu nie robilam bo sie boje
poradzcie mi cos

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniolekiwcia
bardzo ale to bardzo Ci gratuluję, cieszę się razem z Tobą, dbaj o siebie i swoje maleństwo.......całuski
Ja nadal po dwóch nieudanych próbach próbuję, właśnie mam 14 dzień cyklu, od 3 dni z mężem intensywanie się staramy, ale dopiero dzisiaj temperatura podskoczyła mi na 37stopni, a mąż niestety musiał wyjechać....ale nie załamuję się bo poprzednie dni temepraturę też miałam podwyższoną,,,,więc może w tym miesiącu się nam .......ale cicho o tym żeby nie zapeszyć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Gapcio.
Dziękuje Ci.
Mam nadzieje, że już niedługo napiszesz na forum, że Ty również spodziewasz się maleństwa.
Trzymam kciuki za Ciebie i uwierz, że wszystko będzie dobrze.
Ja właśnie jestem przeziębiona wiec dziś siedzę w domku żeby moje słoneczko było zdrowe!!!
Na razie biorę jakieś homeopatyczne leki na gardło i jem owoce z witaminką C. Mam nadzieje, że to wystarczy.
Jeszcze raz życzę Ci powodzenia i pisz co tam u Ciebie słychać.
Ściskam Cię mocno.
Buziaki :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]