Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:46 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dziękuje :)
Staram się nie załamywać i tak chciałam iść do lekarza ale mój lekarz jest dopiero przed świętami więc i tak już będę po spodziewanym @ myślę, że powinien już coś stwierdzić. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lekarz może w 100% stwierdzić dopiero 5/6 tygodniową ciążę :) Wcześniej może Cię posłać na badanie krwi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No tak nie pomyślałam o tym, no to zrobię badania krwi :wink: może wcześniej je zrobię zanim pójdę do lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczęta pomóżcie mi bo chyba zwariuję! Mam objawy następujące: Bolesne brodawki i bardzo drażliwe, biały gęsty śluz i jest go w sumie coraz więcej, temperatura utrzymuje mi się ciągle ponad 37 stopni, pobolewa mnie brzuch i jest to ból taki ciągnący, podobny do miesiączkowego ale jest troszkę inny oraz bolą mnie jajniki z przewagą tego, z którego prawdopodobnie było jajeczkowanie, no i nudzi mnie tak sporadycznie rano. Kochaliśmy się z mężem w sumie codziennie lub co drugi dzień, a ból owulacyjny czułam tak 2-3 marca. Jest to mój pierwszy miesiąc starania się o dzidzie i pierwszy po odstawieniu tabletek.
Pierwszy test zrobiłam 17 marca, ale było to jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki i w sumie wyszły dwie kreseczki ale ta ciążowa jest bardzo słabiutka. Mam zamiar zrobić drugi, ale świra już dostaję, bo myślę że te objawy mogą być tylko wynikiem działania mojej psychiki a nie ciąży. Pocieszcie mnie proszę bo w sumie wiem że to jeszcze nic nie jest przesądzone ale ja już nie wyrabiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zuzia, ja tez mialam owulke 3 marca (to byl moj 7 dc), wczoraj test wyszedl negatywny ale za to z rana na czczo zrobilam badanie betaHCG z krwi i wyszedl mi 3-4 tydz. I mam podobne objawy do twoich. Ja bym na twoim miejscu nie zawracala sobie glowy testami tylko od razu szlabym na bete. Tobie tez powinno juz cos wykazac - jednak pamietaj, ze beta tez moze sie pomylic, a jak pojdziesz poraz kolejny za 2 - 3 dni to ci moze wyjsc pozytywna...
Ja dzis o 18.30 ide do ginka - tego innego, bo moj bzdur mi naopowiadal. Trzymajcie kciukaski, bo ja sie bardzo obawiam, zeby nie stracic kolejnego maluszka. jednak gdzies tam w srodku gleboko wierze w to, ze bedzie dobrze :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zuzia83 pisze:
Pierwszy test zrobiłam 17 marca, ale było to jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki i w sumie wyszły dwie kreseczki ale ta ciążowa jest bardzo słabiutka. Mam zamiar zrobić drugi, ale świra już dostaję, bo myślę że te objawy mogą być tylko wynikiem działania mojej psychiki a nie ciąży. Pocieszcie mnie proszę bo w sumie wiem że to jeszcze nic nie jest przesądzone ale ja już nie wyrabiam!

Nawet slabiutka druga linia oznacza ciążę - jest to również napisane w instrukcji testów ciążowych :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny a czy mozna zrobic badanie z krwi przed planowaną @, ile dni od owulacji i zapłodnieniu badanie krwi wykryje ciążę.
Pozdrawiam :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mi pani w laboratorium powiedziała że badanie krwi jest wiarygodne w 100% tydzień po spodziewanej miesiączce, wcześniej wynik może być błędny ( i u mnie tak było, jak zrobiłam test w dniu spodziewanej @ wyszedł negatywny a 11 dni po 55,64mIU/ml)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki, ale jak tu wytrzymać jeszcze tyle, skoro planowany @ mam dopiero na 4 kwietnia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy mozeliwe ze ból piersi w 6 dni po stosunku moze być objawem ciaży???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

gapcio pisze:
Dziewczyny a czy mozna zrobic badanie z krwi przed planowaną @, ile dni od owulacji i zapłodnieniu badanie krwi wykryje ciążę.
Pozdrawiam :oops:

ja mam ten sam termin @
Ale licze, ze jednak go nie dostane...
Objawy:
mdłości, bol sutek, bóle podbrzusza i lewego jajnika, białyi gęsty śluz.
temp.37,4

Mam nadzieje, ze sie UDAŁO :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: objawy
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Prawie wszystko się zgadza-podejrzewam wczesną ciąże jescze nie mozna jej wykryc ale mam wszystkie pierwsze objawy tj: podwyzszona temp., mdłości, brodawki bolą, ciągnące nieprzyjemne uczucie w dole brzucha, senność i siusiam co chwilę (ale to chyba powinno pojawic sie troche później :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: objawy
.

poleczka pisze:
Prawie wszystko się zgadza-podejrzewam wczesną ciąże jescze nie mozna jej wykryc ale mam wszystkie pierwsze objawy tj: podwyzszona temp., mdłości, brodawki bolą, ciągnące nieprzyjemne uczucie w dole brzucha, senność i siusiam co chwilę (ale to chyba powinno pojawic sie troche później :)

Aby nam sie udało :D :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: :-)
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

A ja tez mam podobny problem bo @ powinnam dostac dopiero 2 kwietnia, nie pozostało nam nic tylko czekać. Trzymam kciuki za nas obie. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie pierwsze objawy, zanim jeszcze zrobiłam sobie test (właściwie dwa, jeden w 10 dni po spodziewanej owulacji, drugi jakieś 2 tygodnie po pierwszym) były następujące:

1. Wyraźna zmiana w samopoczuciu (ciągłe zmęczenie)
2. Problemy ze spaniem (było mi w nocy gorąco, niewygodnie, ogólnie miałam białe noce)
3. Podwyższona ciepłota ciała.

Oba testy na obecność HCG w moczu były pozytywne, a kreseczka wyskakiwała niemal natychmiast i była bardzo widoczna (ale to już zależy od stężenia samego HCG, które w zależności od kobiety, a nawet pory dnia, może ulegać wahaniom).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

bedzie dobrze :)

w tamtym miechu się nie udało nam, ale nic straconego :)

najbardziej jednak, przejmuje się tym, ze objawy wystapiły u mnie dość szybko...

Chyba , że jestem juz 5-6 tyg (miałam słabe krwawienie, tj. jeden dzien plamienia, potem dwa dni okresu, i ostatni dzień we mnie) :D polecam moją poprzednie wypowiedzi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

post przeniosłam do działu czy to ciążą?
tam chyba lepiej pasuje ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczeta a macie moze wiecej zdjec aby wkleic tu np zdjecia sluzu w czasie ciazy itp....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny jak pisałam wcześniej 2 mam dostać 4 kwietnia, i generalnie oprócz przeczucia że jestem w ciąży nie mam żadnych objawów, piersi bolą mnie jak zawsze, brzuch troche pobolewa jak na @ i nic więcej, oprócz tego że zajadam się ogórkami korniszonymi a po nich ptasim mleczkiem....ale już nie wiem czy to może być zwiastun ciąży......nie wytrzymam jeszcze tydzień

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

POLECZKO ja rowniez powinnam dostan @2 kweietnia,ale tak jak ty mam nadzieje ze jej niedostane co prawda juz od 1,5 tyg mam bolesnosc brodawek i mam jakos dziwny bol brzucha jak pracuje (a duzo chodze)no i jakos mi tak dziwnie jest kiedy cos zjem .......mam nadzieje ze nam wszystkim tym razem sie udalo .DZIEWCZYNY TRZYMAM ZA NAS KCIUKI :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3616 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 181  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Objawy ciąży

Strefa czasowa UTC [letni]