Ciąża, objawy ciąży, macierzyństwo, dzieci
http://forum.e-mama.pl/

Sos pieczarkowy
http://forum.e-mama.pl/viewtopic.php?f=15&t=9937
Strona 1 z 1

Autor:  Serenity [ sob lut 10, 2007 4:32 pm ]
Tytuł: 

Sos pieczarkowy:

pieczarki-20dag,szynka w plasterkach-10dag,śmietana 18%-1 i 1/2 szkl,olej-4łyżki,cebula-1szt,czosnek-1ząbek,parmezan-2łyżki,bazylia-1/2łyżki,natka pietruszki-1łyżka,pieprz,sól

Cebulę i czosnek obrać i posiekać.Pieczarki pokroić w plasterki.Szynkę pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć pieczarki.Pod koniec smażenia dodać cebulę,czosnek,przyprawy i szynkę.Wlać śmietanę,dodać parmezan i bazylię.Przyprawić do smaku i wymieszać.Podawać z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Autor:  edyta_klin [ pt mar 31, 2017 11:34 am ]
Tytuł:  Re: Sos pieczarkowy

Uwielbiam pieczarki! Uważam, że w polskiej kuchni są nieco niedoceniane... Czy ktoś przygotowywał sos pieczarkowy według tego przepisu: ...? Nie ukrywam, że wygląda naprawdę zachęcająco!

Autor:  laurapek [ ndz kwie 09, 2017 1:38 pm ]
Tytuł:  Re: Sos pieczarkowy

Ja bardzo często robię sos pieczarkowy. Tak jest najprościej, bo pieczarki są przez cały sezon.

Autor:  Kalis [ czw sty 18, 2018 9:53 pm ]
Tytuł:  Re: Sos pieczarkowy

Ja uwielbiam sos taki, ze swoich pieczarek. Kupiłam swoją grzybnię i sadzę zawsze swoje. Wtedy wiem c tak naprawdę jem.

Autor:  fable [ pn lip 23, 2018 5:39 pm ]
Tytuł:  Re: Sos pieczarkowy

W kuchni arabskiej używa się wiele przypraw, które wcześniej praży się na patelni dla wzmocnienia smaku. Niektórzy robią tak z grzybami i to działa. Pokrójcie pieczarki i wrzućcie na suchą patelnią z minimalnym płomieniem pod nią, tak na 2-3 minuty, od czasu do czasu poruszając nią. Wtedy część wody z pieczarek wyparuje i smak będzie o wiele bardziej wyraźny. Tylko trzeba to robic na patelni teflonowej by nie przywarły. Te są w sam raz

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/