Porcja dla dwóch osób, dla większej ilości proporcje zwiększyć według uznania

Składniki:
2 filety z kurczaka
1 brokuł (może być mrożony)
2 pomidory
100 g sera Feta
Na marynatę:
1 łyżeczka słodkiej papryki czerwonej w proszku
½ łyżeczki ostrej papryki czerwonej w proszku
½ łyżeczki tymianku w proszku
½ łyżeczki soli
2 łyżki oleju
Na sos:
150 ml jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
1 łyżka majonezu
1 łyżka łagodnej musztardy
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz
Filety z kurczaka pokroić w kostkę. Połączyć z marynatą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu mięso usmażyć.
Różyczki brokułu lekko obgotować i osączyć.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Ser pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki na sos wymieszać i doprawić.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka, brokuły i pomidory. Całość polać sosem i posypać serem. Piec 20 min w piekarniku nagrzanym do 180°C.