Dzisiaj jest śr wrz 19, 2018 6:54 am


Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: pt paź 21, 2011 7:45 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt mar 20, 2007 8:36 am
Posty: 4736
Lokalizacja: Łódź
Dziewczyny macie może jakieś sprawdzone przepisy i sposoby na przyrzadzenie całych pstrągów?
Ja jeszcze nie robiłam i nie wiem jak się do nich zabrać :?
Mam patelnie grillową jakby co :wink:

_________________
Synuś 1850g 45 cm Córuś 1465g 43 cm, 31tc
Obrazek
“Life begins at the end of your comfort zone.” Neale Donald Walsch
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Post: czw paź 27, 2011 3:51 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 16, 2011 12:01 pm
Posty: 4305
Lokalizacja: Cieszyn
pastek potrafię przyrządzić pstrąga :wink: Przynajmniej tak myślę ;) W pracy robimy dużo ryb a najczęściej właśnie pstrągi nam schodzą :)

Zależy czy masz mrożonego czy świeżego.
Odmrażam w zlewie...Myję go całego,osuszam, przyprawiam jarzynką :lol: i daję też przyprawę do ryb.Następnie dodaję do środka natki pietruszki troszkę i smażę na gorącym tłuszczu.Patelnie przykrywam pokrywką,żeby tłuszcz nie strzelał wszędzie :) a po usmażeniu układam na talerzu i układam na niego pokrojone w cząstki cytrynę.Przed spożyciem wyciskam sok i jem :D

Każdy doprawia ryby jak lubi :) Ja robię właśnie tak jak napisałam :)

_________________
Obrazek
Mariusz :D 7:30, 3310g i 52 cm :D
Obrazek

Mikołaj [*] 15.06.2016 (7tc) :( :( :(


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czw paź 27, 2011 3:58 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn kwie 12, 2010 1:01 pm
Posty: 1545
Lokalizacja: Warszawa/Łomianki
Pasteczku, ja polecam ci jedynie świeże pstrągi, ze skórką.

najpierw namaczam je troszkę w mleku (jak przyniosę do domu ze sklepu)
odsączam w papierowy ręcznik, muszą być suche

nie dodaję jarzynki a jedynie grubo mielony pieprz i grubo mieloną sól (takie z młynka), dużo, nie oszczędzam:)

smażę na niewilekiej ilości tłuszczu (twoja patelnia będzie opowiednia)
aż skórka zrobi się złota z obu stron

na talerz, do tego cząstki cytryny, najlepsza do tego będzie biała kapustka i marchewka lub mix sałat z warzywami (ogórek, pomidor, czerwona cebulka, mix papryk czy co tam masz pod ręką) i winegretem plus pieczywo

_________________
Obrazek
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czw paź 27, 2011 5:10 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt maja 20, 2008 9:46 pm
Posty: 11390
Lokalizacja: Opole
ja nacieram pstrąga sola i odstawiam do lodówki...
do środka daje koperek, obtaczam z wierzchu w mące i smażę na gorącym oleju...

Zamiast smażenia polecam też pieczenie w folii w piekarniku :)

_________________
MACIUŚ 21.06.2008 :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: pt paź 28, 2011 12:13 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt mar 20, 2007 8:36 am
Posty: 4736
Lokalizacja: Łódź
Dzięki dziewczyny :)
Już zapomniałam jaki był pyszny :lol:

W sumie pstrąg był mrożony - ale nie kupiony mrożony tylko przez mnie zamrozony, bo kupiłam 4 i nie miałam co zrobić.
Wlepiłam zrobienie siostrze i zrobiła podobnie do Pasi - w koperku, z masłem czosnkowym i plasterkami cytryny zapieczony w folii - PYCHA :D

_________________
Synuś 1850g 45 cm Córuś 1465g 43 cm, 31tc
Obrazek
“Life begins at the end of your comfort zone.” Neale Donald Walsch
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Post: pt paź 28, 2011 11:21 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 16, 2011 12:01 pm
Posty: 4305
Lokalizacja: Cieszyn
papryczka78 u nas w mieście nie ma szans na świeżego pstrąga i muszę pocieszyć się mrożonym :wink:
Będę musiała wypróbować Twój sposób robienia pstrąga w najbliższym czasie :)
pasia251 kiedyś też oprószałam w mące ale musiałam z tego zrezygnować bo strasznie mi się skóra pstrąga przyklejała do patelni i nie mogłam go obrócić... :evil:
Pieczenie w piekarniku w folii jest bardzo wygodne i zdrowsze :)

_________________
Obrazek
Mariusz :D 7:30, 3310g i 52 cm :D
Obrazek

Mikołaj [*] 15.06.2016 (7tc) :( :( :(


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Antykoncepcja - Bezpłodność - Planowanie ciąży - Objawy ciąży - Test ciążowy - Ciąża - Ciąża bliźniacza - Termin porodu - Objawy porodu - Poród - Laktacja - Niemowlę - Karmienie niemowląt - Macierzyństwo - Psychologia - Przepisy kulinarne - Uroda

Jeżeli podoba Ci się nasz serwis, poleć go innym. Wklej nasz button lub link na swojej stronie

Forum ciąża


Friends Pliki cookies